1. Home
  2. Sajmovi
  3. Hyundai priprema novi Tucson i sportski automobil sa središnje postavljenim motorom
Hyundai priprema novi Tucson i sportski automobil sa središnje postavljenim motorom

Hyundai priprema novi Tucson i sportski automobil sa središnje postavljenim motorom

180
0
Podelite sa prijateljima:

Korejci se već zabavljaju u zanosu razvoja projekta zvanog Hyundai Tucson naredne generacije. Novi model će biti predstavljen sledeće godine a dotle ćemo se zadovoljiti tek prikazanim konceptnim modelom Hyundai Vision T. Ko se juče našao na Salonu automobila u Los Anđelesu, mogao je i uživo da ga osmotri i na taj način stekne bolji uvid u ono što će nam novi Tucson doneti kada sledeće godine uskoči u maloprodajne objekte a u istovremenom pokušaju da učini identično i s našim srcima.

Dakle, jasno je da Tucson neće nastaviti stilski pravac koji je nalagao da njuška vozila poprimi dvodelni izgled, onakav kakav su promovisali modeli Venue, Santa Fe i Palisade.  Nasuprot tome, Vision T koncept nastavlja razradu pravca zadatog osveženim sedanom Hyundai Grandeur, kod kog su prednje svetlosne grupacije spretno ukombinovane s rešetkom hladnjaka, kojoj se može pripisati atribut aktivne jer je otvoriva u skladu s potrebom.

Pored toga, Hyundai Vision T krase aristokratske proporcije. Dugačak je 4.610 milimetara što je samo 8 centimetara kraće u odnosu na serijski Santa Fe, dok je među osovinama 2.804 milimetara, što je pak za 104 milimetara više nego kod pomenutog krosovera koji zauzima mesto iznad aktuelnog Tucsona u gami korejske marke.

Ipak, ne treba gajiti iluzije da će serijska verzija Tucsona odstupiti od tradicije, to jest da će poremetiti pozicioniranost proizvoda unutar palete marke. Biće to krosover s transferzalno pozicioniranim motorom, odnosno bez realne potrebe za dugačkom haubom.

U prezentacionom materijalu je proizvođač naveo da je Hyundai Vision T plug-in hibrid, ali nema daljih pojedinosti. Nema ni fotografija unutrašnjosti konceptnog vozila, a sve to znači da ćemo morati da iskažemo ozbiljniju dozu strpljenja pre nego što se upoznamo s onim što nas očekuje kod serijskog Tucsona.

Hyundai RM 19

Los Anđeles se ispostavio mestom gde je svet po prvi put ugledao i eksperimentalni model Hyundai RM19. Radi se o još jednoj iteraciji sportskog automobila s centralno postavljenim motorom, a koji je karoseriju pozajmio od Velostera.

U stvari, Veloster je poslužio samo kao puki donor za potrebe testiranja. Serijska verzija sportskog automobila u razvoju će posedovati svoju originalnu školjku, ali je u Kaliforniji akcenat proizvođača bačen na inženjering, to jest tehnološka rešenja.

Hyundai RM19 je unificiran spram pravila definisanih u TCR-u (Touring Car Racing). Naime, RM 19 poseduje dvolitarski turbo motor koji razvija 390 konjskih snaga, šestostepeni sekvencijalni menjač i zadnje pogonske točkove.

Tako koncipiran kupe do 97 km/h ubrzava za manje od četiri sekunde a u budućnosti će to biti još bolje jer se očekuje dopuna pogonskog sklopa električnom asistencijem, čime RM 19 postaje hibrid. Maksimalna brzina ovog sportiste je ograničena na 250 km/h.

Divizija Hyundai N još uvek nije odredila kada će se dogoditi momenat premijere noviteta iz ovog izveštaja.

AutoRepublika

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments