1. Home
  2. Sport
  3. Le Mans
  4. Peugeot planira hiperautomobil za 24h Le Mana
Peugeot planira hiperautomobil za 24h Le Mana
2

Peugeot planira hiperautomobil za 24h Le Mana

169
2
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka vraća se na legendarnu trku. 

Peugeot je saopštio javnosti da će učestvovati na 24h Le Mana 2022. godine sa hiperautomobilom. Šta to zapravo znači?

Za one koji ne prate mnogo dešavanje u svetu automobilskih šampionata, WEC ima posebnu težinu. Trenutno ovde dominira Toyota, dok je pre nje glavni „baja“ u seriji bio Porsche. No, nije to ni toliko bitno da ovde Peugeot nije odmah otvorio karte.

Karlos Tavarez je pragmatičan čovek koji je što se tiče učestvovanja PSA brendova u sportskim šampionatima imao dva uslova – ako nam to donosi dobar marketing i ako je to dobra platforma za razvoj. Ako oba uslova nisu kumulativno ispunjena, nema učešća.

Direktor PSA Motorsport, Žan-Mark Fino, rekao je da je ulazak u WEC sasvim očekivan. „Tu smo pre svega zarad marketinških beneficija u skladu sa tendencijama PSA grupacije. Potom, srećni smo što će naši inženjeri imati pred sobom ovako ozbiljan i zahtevan zadatak. Hibridizacija je veliki deo naših planova za budućnost i želimo da saznamo što je više moguće kroz ovakvo ispitivanje automobila“, rekao je Fino.

Da li to znači da bi Peugeot mogao dobiti hiperautomobil u svojoj gami? Posve nerealno, ali ne i nemoguće. Ipak, daleko je realnije očekivati da Francuzi svoja stečena znanja u WEC-u pretoče u perfrormantne varijante svojih automobila, pa što da ne, možda i neki čistokrvni sportski automobil.

AutoRepublika 

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

da da, čistokrvni sportski automobil, kao npr dodge viper ili challenger

Renault Terminator

Ajmo Peugeot,trebate sportu…a i da imam razlog da pratim LeMan i za koga da navijam.