1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Kad se ABT dohvati dizelaša to izgleda ovako (GALERIJA)
Kad se ABT dohvati dizelaša to izgleda ovako (GALERIJA)
0

Kad se ABT dohvati dizelaša to izgleda ovako (GALERIJA)

1.31K
0
Podelite sa prijateljima:

Tjuning kuća preradila je Audi S6 TDI. 

Početkom godine nemački proizvođač iznenadio je kako konkurente tako i javnost sa plasiranjem modela S6. Ono što je izazvalo daleko veće iznenađenje jeste odluka Audija da podari ovom modelu V6 agregat, i to dizelaš. Podsećamo, prethodna generacija tog automobila koristila je V8 benzinski agregat.

No, nije ovo običan dizelaš, jer dolazi kao blagi hibrid u sistemu od 48V. U standardnom izdanju S6 razvija 345 ks i 750 Nm. Nakon što se ABT poigrao sa pogonskom jedinicom, ukupna snaga popela se 378 ks i maksimalni obrtni momenat na 760 Nm.

Nema vesti o tome kolika je sad maksimalna brzina (kod serijskog primerka elektronski ograničena na 250 km/h), ali je ABT potvrdio da će S6 Avant stići do „stotke“ za svega 4,9 sekundi. Impresivan rezultat za jedan karavan koji koristi dizel motor.

Osim što su odradili svoj posao sa agregatom, ABT se uobičajeno poigrao i sa izgledom automobila, te je S6 postao jedan veoma impresivan model.

Pogledajte kako sada izgleda:

(1306)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments