1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes testira novi 4.0 V8 na Nirburgringu (VIDEO)
Mercedes testira novi 4.0 V8 na Nirburgringu (VIDEO)
0

Mercedes testira novi 4.0 V8 na Nirburgringu (VIDEO)

399
0
Podelite sa prijateljima:

Nije prvi put da Mercedes-Benz koristi temeljno modifikovan postojeći model za testiranje budućih pogonskih sistema.

Na prvi pogled, radi se o Mercedes-Benzu E klase u kupe verziji, C207 generacije, koji juri Nirburgringom. Međutim, postoji nešto više od onoga što oko može da vidi.

Na prvom mestu, jasno može da se čuje karakterističan zvuk V8 „zveri“ tokom ubrzanja. Za razliku od aktuelnog modela, C207 je na raspolaganju imao dve V8 opcije, međutim, nijedna od njih ne zvuči kao prototip na snimku.

Drugo, ukoliko pogledamo pažljivije, primetićemo Mercedes-AMG točkove, masivne kočnice i profesionalno urađen zaštitni kavez. Dakle, saberimo dva i dva, i doći ćemo do činjenice da se radi o fabričkom testiranju kamufliranog prototipa. Misterija?

Pa, ne baš, jer znamo da se radi o Mercedesu, a ono što možemo da pretpostavimo s dobrom dozom verovatnoće je da se ovde ispituje V8 koji će se naći u budućem C63 (W206), kao i drugim AMG primercima koji će uslediti.

Aktuelna 4,0-litarska jedinica, originalno bazirana na dva M133 četvorocilindraša iz prvih AMG 45 modela, ne može se nazvati zastarelom, jer je na scenu stupila pre samo četiri godine. S tim u vezi, M133 već ima naslednika, tako da je dosa bezbedno pretpostaviti da Mercedes-AMG testira zamenu za 4,0-litarski V8, vrlo verovatno  zasnovanom na M139 četvorocilindrašu, koji se nalazi u novom A45.

S obzirom na vladajuće trendove u automobilskoj industriji, novi V8 će biti i poslednjih koji će „od glave do pete“ razviti Mercedes. BMW takođe radi na novom 4,0-litarskom osmocilindrašu, tako da će biti interesantno uporediti ih u perspektivi.

AutoRepublika

(399)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments