1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije: Kia Optima (2020.)
Prve fotografije: Kia Optima (2020.)
0

Prve fotografije: Kia Optima (2020.)

1.48K
0
Podelite sa prijateljima:

Pre samo nekoliko dana Kia je objavila neke ilustracije koje nam pokazuju kako bi naredna generacija modela Optima mogla da izgleda. Sada su pred nama i prve nezvanične fotografije, a iako su jako mutne, ipak nam donose čistiju sliku o tome kako će jedan od najpopularnijih modela kompanije iz Koreje izgledati.

Zapravo, reč je o verziji za domaće tržište gde se Optima prodaje kao model nazvan K5, ali nema sumnje da će četvoročkaš namenjen ostatku sveta biti izuzetno sličan. Ovo „ostatku sveta“ shvatite uslovno jer se Optima zbog male potražnje i visoke cene nije dobro prodavala u Evropi, gde se u ovoj iteraciji neće ni nuditi.

Model sa fotografija je uslikan negde u Južnoj Koreji, a nagađa se da se to desilo u vreme kada je kompanija planirala promociju, i u tom smislu i pripremala foto seansu. Hyundai-Kia korporacija je ranije najavila da će model Hyundai Sonata biti namenjen onima sa tradicionalnim ukusom dok će Optima predstavljati alternativu za one koji žele „izazove i posebnost“ u životu.

To se posebno odnosi na prednji deo sa prepoznatljivom maskom hladnjaka, ali LED farovima koji ne deluju kao bilo šta što je do sada viđeno u automobilskom svetu. S druge strane, mnogi će se složiti da zadnji deo previše podseća na Peugeot 508. Tu su još nekoliko zanimljivih detalja, kao što je niži krov u poređenju sa sadašnjim modelom, ali i hromirana lajsna koja se prostire od krova pa sve do vrata prtljažnika.

Ranije priče nagoveštavaju da će Optima debitovati na potpuno novoj platformi koju će deliti sa Sonatom iz Hyundaija kao i da će biti manja od prethodnika. Na američkom tržištu se očekuju 2,0 i 2,4-litarski atmosferci kao i 1,6-litarski turbo agregat.

Kia K5 bi trebala da debituje narednog meseca u Koreji, dok će Optima za „ostatak sveta“ uslediti nešto kasnije.

AutoRepublika

(1479)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments