1. Home
  2. Industrija
  3. Rukovodilac Renaulta o budućnosti Dacije, saradnji sa Daimlerom, krosoverima
Rukovodilac Renaulta o budućnosti Dacije, saradnji sa Daimlerom, krosoverima
0

Rukovodilac Renaulta o budućnosti Dacije, saradnji sa Daimlerom, krosoverima

234
0
Podelite sa prijateljima:

Šef za planiranje i razvoj novih proizvoda Renaulta, Ali Kasaj, govorio je o vezi francuske marke sa Daimlerom, izazovima moderne automobilske industrije i drugim temama. 

Kasaj je pre ove pozicije rukovodio razvojem modela Clio, Captur i Twingo, a neko vreme je vodio i program saradnje sa Daimlerom. Na pitanje kako će Renault da se izbori sa SUV trendom i potrebom za više prostora u automobilima, Kasaj kaže da je to jedan od najvećih izazova u ovom trenutku.

„Pre nekoliko godina akcenat je bio na funkcionalnosti. Uzmite za primer model Modus. On je pružao upravo to za relativno nisku cenu i kupci su bili zadovoljni. Niska cena nije bila naročito dobra za nas u smislu profita, ali u poslednje vreme potrošači su spremni da plate više za druge pogodnosti i drugačiji stil. Tako smo stvorili Captur koji je u neku ruku duhovni naslednik Modusa“, rekao je rukovodilac francuske marke.

Kasaj ističe da veruje da A segment u Evropi nije mrtav, uprkos najavama nekih marki da će napustiti tu klasu. „Smatram da će potreba za ovakvim automobilima uvek postojati.“ On dodaje da je Renault izuzetno zadovoljan svojom saradnjom sa Daimlerom upravo na ovom polju. „Smart i Twingo su se pokazali kao veoma uspešni. Mislim da smo partnerstvom podigli kvalitet kod oba vozila.“

Kada je reč o daljem povezivanju sa Daimlerom, Kasaj ističe da je još uvek rano govoriti o dalekosežnoj saradnji. „Naravno, dizel motori više nemaju prioritet, stoga to polje otpada. S druge strane, 1,3-litarski benzinski motor koji smo stvorili je prevazišao sva naša očekivanja kada je u pitanju broj prodatih automobila koji koriste ovu pogonsku jedinicu. Složili smo se da ćemo zajednički razviti novu generaciju Kangooa odnosno Citana. Ovo je veliki projekat“, izjavio je čelnik Renaulta.

Ali Kasaj je potvrdio da će francuski proizvođač nastaviti da ulaže u Daciju, s tim da će se primeniti nešto drugačiji pristup. „Dacia je deo Renaulta i naše strategije u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova. Renault će nastaviti da ulaže u razvoj novih tehnologija i očekuje nas veliki zaokret ka elektrifikaciji. Rumunski brend nastaviće da koristi našu proverenu tehnologiju dok se ne steknu uslovi za elektrifikaciju. Jeftini električni model iz Dacije? Zašto da ne, to nam je plan“, zaključio je Kasaj.

AutoRepublika 

(234)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments