1. Home
  2. Zelene strane
  3. Hyundai i Cummins žele da zajednički predstave FCEV pogonski sklop
Hyundai i Cummins žele da zajednički predstave FCEV pogonski sklop
0

Hyundai i Cummins žele da zajednički predstave FCEV pogonski sklop

141
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač automobila iz Južne Koreje Hyundai je potpisao ugovor s čuvenom američkom kompanijom Cummins koji reguliše pitanja zajedničkog razvoja i komercijalizacije električnog pogonskog sklopa koji kao pogonsko gorivo koristi vodonične gorivne ćelije.

Ova dva proizvođača će iskombinovati ekpertizu koju je stekao korejski proizvođač tokom razvoja tehnologije vodoničnih gorivnih ćelija kao i saznanja koja poseduje američka firma iz oblasti električnih motora, baterija i kontrolnih tehnologija.

U principu, proizvodi koji se izrode iz ovog inženjering partnerstva će biti namenjeni za komercijalizaciju na severnoameričkom tržištu, a fokus interesovanja obe tehnološke kompanije će biti na unapređenju karakteristika industrijskih vozila.

Dodatno, ortaci će analizirati i mogućnosti saradnje u drugim oblastima, pri čemu se naročito misli na razvoj sledeće generacije FCEV pogonskih sklopova. Pored toga, novi saradnici su formirali i zajednički tim koji će se usredsrediti na iznalaženje novih oblasti podesnih za udruživanje.

Potpredsednik Cumminsa zadužen za pitanja korporativne strategije Tad Evald je izjavio da alijansa predstavlja „odličnu priliku“ za dve kompanije koja im otvara mogućnost ukrštanja ekspertiza a sve sa ciljem kreiranja novih tržišnih prilika i proširenja proizvodnog portfolija.

„Globalno vodeći proizvođač vodoničnih sistema, Hyundai se udružuje sa proizvođačem koji poseduje nenadmašnu tehnologiju elektrifikovanih motora… Očekujemo da će ovaj ortakluk obeležiti tržište industrijskih vozila,“ rekao je potpredsednik Hyundaija zadužen za pitanja vodoničnih gorivnih ćelija Saehun Kim.

AutoRepublika

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments