1. Home
  2. Vesti
  3. Erdogan: Svi do jednog za volan VW Passata!
Erdogan: Svi do jednog za volan VW Passata!
4

Erdogan: Svi do jednog za volan VW Passata!

4.16K
4
Podelite sa prijateljima:

Predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan je već sledeće nedelje ponovo u Srbiji, stvarajući tako novu priliku našem državnom vrhu da još ponešto novo nauči o tome kako se “čvrstom rukom” upravlja jednom državom.

Erdogan poseduje svaki razlog da u dobrom raspoloženju putuje sledeće nedelje, s obzirom na činjenicu da je Volkswagen, u konkurenciji više balkanskih zemalja uključujući i Srbiju, odabrao evropski deo Turske, tačnije Manisu za lokaciju na kojoj će biti podignuta 123. fabrika koncerna iz Volfsburga.

Potpuno logično i u skladu sa dobrim ukusom i poslovnim moralom, Erdogan je 1. oktobra, instruirao partijske kolege i saborce iz vrha stranke da, odmah nakon što im isteknu rentalni ugovori sklopljeni za korišćenje vozila drugih proizvođača, pređu za volan Volkswagenovog Passata.

Ovo su medijima prenela dva visoka zvaničnika Erdoganove partije koji su logično, za takvu demokratiju kakva je turska, insistirali na anonimnosti. Ironično pominjanje turske demokratije je jednako smisleno kao i pominjanje demokratije u Srbiji, s obzirom na to da u normalnim zemljama dolazak na predsedničko mesto čini nemogućim ostanak na čelu partije.

Potez predsednika Turske će imati direktan efekat na plasman ukupno 19 rentalnih vozila Volkswagena ali se očekuje značajno jači impuls usmeren ka ostalim članovima partije u duhu: “Čik probaj da pomisliš da ti se sviđa nešto što ti predsednik nije preporučio!”. To će svakako ojačati poziciju marke i u državi generalno.

Trenutno zvaničnici Erdoganove partije, odnosno vrhovno rukovodstvo koristi 19 primeraka bratskog modela Audija, ali su ugovori o zakupu na snazi još svega dva mesaca. Ostaje nejasno hoće li se rukovodstvo Volkswagen grupe radovati Erdoganovoj preporuci ili neće biti srećno što je poruka predsednika usmerena ka tome da se popularizuje model i marka koja bezmalo identično košta proizvođača u postupku sklapanja, ali se prodaje po značajno nižoj ceni od Audija.

Državne institucije Turske su tokom 2018. godine koristile više od 110.000 vozila, izvestio je turski Sozcu još u februaru, pozivajući se na opozicionog političara Gursela Tekian. Opozicionar je još objavio da je na ime troškova zakupa putničkih vozila iz turskog budžeta isplaćen iznos od 94 miliona američkih dolara, samo tokom prošle godine.

Istovremeno, briselski zvaničnici Evropske unije ne mogu da se „opasulje“ nakon obelodanjivanja odluke o investiciji koju je Volkswagen doneo, podsećajući na veoma nizak stepen građanskih sloboda u Turskoj i izrazito nedemokratski stil vladavine Erdogana. Skoro svaka izjava iz Brisela sadrži reči „zaprepašćenje“ i „Bugarska“.

Srbiju niko ne pominje, što je možda i najbolje jer je jedina realna kopča između Turske i Srbije, pored bliskosti i mentaliteta dva naroda, veoma sličan stil vladavine dva moderna sultana.

AutoRepublika

(4164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Grdji ste od Djilasa i Jeremića i „Krika“ i „N1“ zajedno …

Rade

Podseti me na ovo
https://www.danas.rs/politika/taci-pozvao-tojotu-na-kosovo/
„„Pozdravljamo ideju o mogućoj saradnji sa Kosovom. Ono što je prvo neophodno, i prva misija je da kosovsko stanovništvo vozi više Tojotinih vozila“, rekao je Kavai.“

Zoca

Nekada Francuski R-9 i Turske izrade nisu mogli da se porede.Turski je trulio i po krovu!A blize komentaru da kazem da je bas briga EU za demokratiju ,pogotovo na istoku.Dali su oni Turskoj silne milijarde za prihvat migranata a ovo licemerje ide na ganglije svakom ko misli svojom glavom,ovaj projekat je slamka spasa za posrnulu Tursku ekonomiju.