1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model S postavio novi svetski rekord na četvrt milje (VIDEO)
Tesla Model S postavio novi svetski rekord na četvrt milje (VIDEO)
2

Tesla Model S postavio novi svetski rekord na četvrt milje (VIDEO)

383
2
Podelite sa prijateljima:

Tesla Model S P100D je postavio novi svetski rekord kada je reč o trci ubrzanja na četvrt milje.

Model S je zaista prava munja na „drag“ stazi. Toliko je brz da čak ni ekstremno skupi hiperautomobili ne mogu da se nose s njim na četvrt milje.

Mada smo znali da je Model S veoma brz, izgleda da je još brži nego što smo mislili. Lestvica je podignuta na 10,41 sekundu, s izlaznom brzinom od 201 km/h. Doduše, to je neznatno brže od ranijeg rekorda (10,44), ali je dovoljno da on bude srušen.

AutoRepublika

(383)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

Čitatelji mogu dobiti privid kako je ovo neki svjetski rekord nečega.
Svjetski rekord je za teslu S. Iako brz auto nema nikakve veze sa rekordima za 400m.
Možda nema serijskih bržih sedana ali itetako ima bržih električnih auta. Rimac c1 je brži na 400m, na primjer

Bojan

Rimac ni Poršeu nije baš mnogo pomogao, ubi ga Tesla S juče na Nürburgringu.
Doduše sve su to nezvanični podaci, ali nemački mediji a i svetski bruje o neslavnom duplo skupljem „super“ vozilu što je uspeh sam po sebi.
I za cenu navedenog Rimca moći će da se kupi bar 4 Tesla Roadster-a sa, verovatno, boljim performansama plus što će moći samostalno da vozi.
Treba li da kažem da i da za cenu Rimca može da se kupi bar 20 samovozećih modela S performance. Nisu kupci glupi, ili jesu.