1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota licemerna u nastojanju da izbegne „promovisanje ilegalne ulične vožnje“
Toyota licemerna u nastojanju da izbegne „promovisanje ilegalne ulične vožnje“
1

Toyota licemerna u nastojanju da izbegne „promovisanje ilegalne ulične vožnje“

290
1
Podelite sa prijateljima:

Međutim, Toyota neće imati problem da se Supra pojavi u sledećem „Fast and Furious“ filmu?!

Toyota UK je objavila seriju „tvitova“ juče, objašnjavajući svoju inicijalnu (naknadno obrisanu) objavu, koja nije bila korektna, i zašto Toyota neće licencirati svoje modele za izvesne franšize video igara. Po dotičnim „tvitovima“, Toyota nema planova da odobri svoje pulene ni za jednu igru sem Gran Turismo Sporta. Pored toga, saopšteno je sledeće: „Bićemo zaista oduševljeni da podelimo svoje buduće planove s vama čim budemo mogli. Međutim, do tada možete se trkati u Toyota Supri u NASCAR Heat 4“.

Kada je Need For Speed Heat najavio automobile koji će biti na raspolaganju u igri, jedan proizvođač je nedostajao – Toyota. Želje igrača da u Toyoti Supri beže policijskim vozilima ostaće pusti snovi. Neće biti ni Celice, MR2, niti Toyote Tercel SR5, što je zaista šteta, ali i pomalo komično. Međutim, Toyotino odsustvo iz izvesnih igračkih franšiza nije novo. I u Need For Speed Payback izdanju je nedostajala japanska marka. Jedan je od razloga je navodno promovisanje ilegalne ulične vožnje. „Tvit“ Toyote UK upravo to i sugeriše: „Možete pronaći naša vozila u GT Sportu, koji ne promoviše ilegalnu uličnu vožnju“.

„Tvit“ je naknadno izbrisan, ali ne objašnjava Toyotino odsustvo iz drugih video igara. U Forza Motorsport 7 takođe nema serijske ponude japanske marke a ova igra je analogna  Gran Turismo franšizi.

Čini se da se Toyotino „izbegavanje promovisanja ilegalne ulične vožnje“ odnosi samo na video igre. Naime, već su se pojavile slike Supre na snimanju Fast and Furious 9, serijala koji je upravo čuven po ilegalnoj uličnoj vožnji i drugim vidovima nebezbednog ponašanja u saobraćaju.

Licenciranje za video igre zna da bude promenljivo. I Porsche je bio odsutan iz izvesnih franšiza. Electronic Arts je držao ekskluzivna prava na Porscheove modele u video igrama godinama, što znači da su ostali projektanti morali da traže dozvolu od EA za korišćenje automobila iz Cufenhauzena u svojim igrama. Porsche se nije pojavio u Gran Turismu do poslednjeg izdanja, Gran Turismo Sport, a to je jedan od razloga zašto su Forza Motorsport i drugi koristili RUF modele.

Naravno da će igrači Need For Speed Heata, kao i ostalih vozačkih simulacija žaliti što nema Supre. Video igre predstavljaju prvi kontakt klinaca s automobilima, gde se kreiraju izvesni afiniteti i započinje ljubav prema određenim modelima.

AutoRepublika

 

(290)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ah, pa ceo svet oko nas se uglavnom i bazira na licemerstvu, pa bi možda bilo malo licemerno zameriti Toyoti što je i sama očito licemerna. Tj, „normalna“.