1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz EQV (2020.)
Mercedes-Benz EQV (2020.)
0

Mercedes-Benz EQV (2020.)

317
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je zvanično predstavio i svoj drugi potpuno električni EQ model, putnički kombi EQV zasnovan na V klasi. Iz Štutgarta za EQV kažu da se radi o “prvom potpuno električnom premijum MPV-u”, koji bi trebalo da pruži impresivan komfor bez generisanja štetnih gasova na lokaciji na kojoj se vozilo trenutno nalazi.

Prvo javno pojavljivanje ovog putničkog kombija je najavljeno za Salon automobila u Frankfurtu narednog mjeseca, a Daimler kreće s prijemom porudžbine početkom naredne, 2020. godine.

Vizuelno, EQV je gotovo identičan istoimenom konceptu, koji je Mercedes prredstavio ranije ove godine u Ženevi. Sudeći po reakcijama publike na studiju, novitet je izvanredna stvar, jer se radi o veoma elegantno dizajniranom kombiju.

Potpuno identična situacija je prisutna i kod enterijera. Ono što je interesantno jeste da je zadržan tradicionalni kod-ključ umjesto „Start/Stop“ dugmeta, što je veoma iznenađujuće za jedan potpuno električni model. Mercedes EQV je moguće konfigurisati tako da bude isporučen sa sedam ili osam sjedišta, raspoređenih u tri reda.

Za pogon je zadužen elektromotor postavljen na prednjoj osovini, s priključkom za punjenje sakrivenim iza poklopca na prednjem braniku. Pogonski sklop proizvodi 204 konjske snage, a Mercedes obećava autonomiju od oko 400 kilometara.

Elektromotor snagu crpi iz litijum-jonske baterije kapaciteta 90 kWh,  koja je smještena ispod poda putničkog dela vozila. Kao što je to bio slučaj i kod koncepta, serijski EQV će biti opremljen najnovijim Mercedesovim info-zabavnim sistemom, koji nosi ime MBUX, baš kao i kod drugih modela trokrake zvezde.

Cijena novog elektromobila iz svijeta MPV vozila i dalje nije poznata.

AutoRepublika

(317)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments