1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet još uvek na lageru ima preko šest hiljada primeraka Corvettea C7
Chevrolet još uvek na lageru ima preko šest hiljada primeraka Corvettea C7
0

Chevrolet još uvek na lageru ima preko šest hiljada primeraka Corvettea C7

331
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko sedmica Chevrolet je tržištu predstavio novu, osmu generaciju modela Corvette, a u prodaji će se pojaviti do kraja godine. Dok se to ne desi, kupci će ipak moći sebe da obraduju novim primerkom kultnog američkog modela, jer se u izložbeno-prodajnim salonima još uvek nalaze u ponudi neprodati primerci sedme generacije.

Prema najnovijim informacijama, na lageru se trenutno nalazi 6.025 primeraka. To bi trebalo biti dovoljno za naredna tri meseca ukoliko prodaja ostane na istom nivou kao u prvih šest meseci ove godine, a proizvođač je još pre nekoliko meseci prestao sa proizvodnjom primeraka sedme generacije.

U prvih šest meseci Chevrolet je isporučio 9.731 jedinicu, što je pad od 5,2% u poređenju sa istim periodom prošle godine. Ukoliko se prilike na tržištu nastave ovim tempom, 2019. će biti najlošija prodajna godina za Corvette još od 2013., kada je prodat svega 17.291 primerak.

Eksperti ipak iskazuju optimizam pošto je pre svega dva meseca na lageru bilo približno 10.000 automobila i postojala su verovanja da će Chevrolet morati da ponudi veće popuste da ih se reši. Do toga ipak neće doći, posebno što su sada u toku letnji meseci kada potražnja za sportskim proizvodima beleži skokove.

Bilo kako bilo, „sedmica“ odlazi u istoriju posle samo pet godina proizvodnje u kojima smo videli mnogo sportskih uspeha kao i debi najmoćnije serijske verzije ZR1 sa čak 755 konjskih snaga.

AutoRepublika

(331)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments