1. Home
  2. Vesti
  3. Preko 2.100 novih Subarua će morati pod presu zbog genetske greške
Preko 2.100 novih Subarua će morati pod presu zbog genetske greške
1

Preko 2.100 novih Subarua će morati pod presu zbog genetske greške

1.09K
1
Podelite sa prijateljima:

Subaru je identifikovao problem lošeg vara na više od dve hiljade primeraka svojih novih automobila. Prema proceni iz kompanije, fabrički defekt može predstavljati ozbiljan bezbedonosni rizik, pa su nakon analize problema, Japanci odlučili da je celishodnije uništiti vozila s greškom nego popravljati ih.

Radi se o 142 primerka modela Legacy i 1.965 četvorotočkaša sa oznakama Outback na poklopcu prtljažnika. Od svih pogođenih automobila, samo njih 20 je isporučeno krajnjim kupcima koji će biti kontaktirani od strane proizvođača.

Propust je otkriven nedelju dana nakon okončanja proizvodnje problematične serije vozila a ispostavlja se da jedan od snabdevača nije propisno obavio svoj deo posla pa su tako neki spojevi ostali nedovoljno dobro izvedeni. Loši varovi su prisutni na metalnim komponentama koje dele putničku kabinu od motornog prostora.

Naime, njima će biti ponuđen otkup vozila po identičnoj ceni koju su izdvojili prilikom kupovine vozila, što je redak, ali ne i jedinstven slučaj u automobilskoj industriji. Treba se samo setiti Volkswagenovog dizelgejta, ali i problema koje je opet sa varovima imao jedan krosover Subarua, model Ascent, kada su Japanci opet bili prinuđeni da vraćaju novac kupcima.

Vlasnici nesrećno sklopljenih primeraka Subarua će biti u prilici I da se opredele za isporuku potpuno novog četvorotočkaša, ukoliko ne žele povraćaj novca

AutoRepublika

(1085)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Zna nasa komunalna sto su nabavili 40’novih skoda na tenderu, a ne subaru.