1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Kolona vozila koristila Google Maps za navigaciju pa ostali zaglavljeni u blatu
Kolona vozila koristila Google Maps za navigaciju pa ostali zaglavljeni u blatu
0

Kolona vozila koristila Google Maps za navigaciju pa ostali zaglavljeni u blatu

879
0
Podelite sa prijateljima:

Naravoučenije – ne treba uvek slepo verovati aplikaciji. 

Ovaj događaj odigrao se na autoputu u SAD. Čitava kolona vozila ostala je zaglavljena u blatu jer su pokušavali da „prečicom“ obiđu jedan udes koji se dogodio na cesti i blokirao čitav saobraćaj.

Većina vozača potražila je pomoć aplikacije Google Maps koja ih je poslala na „obilazni“ pravac, odnosno na poljski put. I tako je čitava kolona automobila od nekih 100 vozila krenula prečicom.

Sve je išlo lepo dok se prvih nekoliko automobila nije zaglavilo u blatu. Onda su ostali bili primorani da se zaustave i pokušaju da pomognu nesretnim saučesnicima. Povrh svega toga, postavlja se pitanje pa zašto se nisu vratili unazad? Većina nije mogla da napravi polukružno jer su kraj puta njive, pa bi se još dodatno zaglavili u blatu.

Sve to na stranu, jer aplikacije umeju da pogreše i pošalju vas na pogrešan put. Oni koji su krenuli obilaznicom nisu videli znak da je put zapravo zatvoren za saobraćaj, mada postoji verzija priče i da je taj znak bio oboren pa da ga zato nisu videli.

Na kraju je nekolicina od stotinu zarobljenih vozila se probila zahvaljujući pogonu na sve točkove, dok su ostali bili primorani da čekaju spas u vidu šlep službi.

AutoRepublika 

(879)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments