1. Home
  2. Vesti
  3. Audi planira da plasira i snažnije verzije modela e-tron
Audi planira da plasira i snažnije verzije modela e-tron
0

Audi planira da plasira i snažnije verzije modela e-tron

125
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka želi da dodatno proširi paletu proizvoda unutar same linije modela e-tron. 

Električni SUV o kojem se mnogo govorilo pre nego što je stigao na tržište, ipak nije doneo ogromnu prodaju u Evropi. E-tron je na Starom kontinentu u aprilu prodat u svega 953 primerka, dok je u periodu januar-april kupljeno 3.576 jedinica, što su skromni rezultati za automobil od kojeg se očekuje da „gura“ električni talas Audija.

Stoga Audi želi da dodatno diverzifikuje e-tron i učini ga primamljivim za više potencijalnih kupaca. Plan je da se ubaci još jedan „hot“ varijanta, koja će nositi sufiks S ili RS. Nema govora o tome kolika bi bila snaga ove verzije ali morala bi da iznosi više od 420 ks.

Ono što je poznato to je da će baterija od 95 kWh ostati ista, što odmah upućuje da će performantnija varijanta e-trona imati i značajno manju autonomiju kretanja.

Audi još uvek drži mnogo toga u tajnosti, ali kako su već viđeni prototipovi e-trona na Nirburgringu, nema sumnje da će premijera ove nove verzije biti u narednih godinu dana.

AutoRepublika 

(125)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments