1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagenove Wörthersee zvezde s 380 i 400 konja
Volkswagenove Wörthersee zvezde s 380 i 400 konja
0

Volkswagenove Wörthersee zvezde s 380 i 400 konja

356
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagenovci ponovo rade na onome što ljubitelji nemačke marke vole.

Da se podsetimo, prošle godine je VW na Verterzeu debitovao s Golfom GTI TCR konceptom, koji se transformisao u serijski model pre par meseci.

Šta možemo da očekujemo ove godine. Čini se da u Volfsburgu nisu planirali bilo kakvu premijeru, ali su „šegrti“  dobili priliku da kreiraju poželjnije verzije čuvene ikone.

Tim učenika iz Volkswagena je kreirao Golf GTI Aurora, „hot heč“ s unapređenim 2,0-litarskim motorom, koji u ovom slučaju isporučuje „vrtoglavih“ 380 ks, koji se na prednju osovinu isporučuju preko sedmostepenog DSG menjača. Ovaj unikatni automobil je obojen u „audijevsku“ Nardo sivu boju u kombinaciji s crnim finišem pozadi uz menta zelene detalje. Ono što je interesantno je da je bojenje izvedeno ručno.

Pored novog izgleda i „nabildovanog“ TSI motora, Golf GTI Aurora  poseduje moćan audio sistem od 3.500 W, što se i očekuje od jednog aduta s Verterzea.

Fotografije enterijera još uvek nisu dostupne, ali iz VW-a javljaju da je uklonjena zadnja klupa, kao i da je modifikovana centralna konzola, da bi se ugostili novi ekrani, koji prikazuju podatke u vezi s motorom i automobilom generalno. Pored toga, tablet na suvozačevoj strani pruža pristup dotičnim informacijama i audio sistemu.

Drugi primerak dolazi u karavanskoj formi, a reč je o Golfu R Estate. Ovo nije obična verzija visokoperformantnog karavana s pogonom na sve točkove, jer snaga je podignuta na čak 400 konja, a za prenos je zadužen sedmostepeni DSG, uparen s AWD pogonom.

Pun naziv ovog modela je VW Golf Estate R 4MOTION FighteR. Šest centimetara je širi od standardnog modela zahvaljujući agresivnijem aero paketu. Na krovu ima dodatna svetla, gde je takođe instalirana kamera koja pokriva 360 stepeni.

Karavan je takođe u Nardo sivoj boji, ali ovoga puta u kombinaciji s „kristalno srebrnom“, uz klavir crne i Misano crvene akcente. Modifikacije zaokružuje stroboskop instaliran u masci hladnjaka, dok je unutrašnjost oplemenjena alkantarom, čak i u prtljažnom odeljku.

Trideset osmi po redu GTI skup u jezerskom gradu Rajfnicu u Austriji, počinje danas.

AutoRepublika

(356)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments