1. Home
  2. Vesti
  3. Koenigseggov novi model stiže naredne godine
Koenigseggov novi model stiže naredne godine
0

Koenigseggov novi model stiže naredne godine

156
0
Podelite sa prijateljima:

Nova perjanica švedskog proizvođača superautomobila naći će se na tržištu 2020. godine. 

Koenigsegg trenutno drži prestižnu titulu najbržeg serijskog automobila sa modelom Agera RS, a prema prvim informacijama sa nadolazećim novitetom nemaju planova da naprave neki sličan rezultat, jer je cilj tog automobila da privuče nove kupce ka brendu.

Švedska marka nedavno je prodala 20% udela u kompanija kineskom NEVS za gotovo 150 miliona evra. Od ovog novca Koenigsegg planira razvoj novih modela, ali i zajedničke projekte sa NEVS-om.

Najavljeni superautomobil koristiće mamutski 5,0-litarski twin-turbo V8 agregat, ali će biti prisutna i neka forma elektrifikacije. Još uvek nije jasno kakva će tačno hibridizacija biti iskorišćena, no o tome ćemo saznati više u narednim mesecima.

Novi model Koenigsegga biće ujedno i najjeftinije vozilo te marke. Početna cena iznosiće između 800 i 900 hiljada evra. Želja Šveđana je da sa ovim automobilom naprave iskorak kada je reč o proizvodnji, te da dođu do cifre od stotinu proizvedenih vozila na godišnjem nivou. Primera radi, prošle godine Koenigsegg je napravio svega 18 automobila, te je jasno koliko je to velika razlika.

Još uvek nema informacija kada bi mogla biti premijera novog aduta švedske marke, ali se nagađa da će to biti krajem tekuće ili početkom naredne godine.

AutoRepublika 

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments