1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Ferrarijev model dolazi s 1.000 ks
Novi Ferrarijev model dolazi s 1.000 ks
0

Novi Ferrarijev model dolazi s 1.000 ks

161
0
Podelite sa prijateljima:

Premijera je zakazana za 31. maj.

Novi Ferrarijev hibridni model će isporučivati 1.000 ks (735 kW), sudeći po pozivnici za događaj koji će se 31. maja održati u Maranelu.

Kompanija je za sada pružila siromašne detalje vezane za novi superhibrid. „Biće to hibridna perjanica s performansama jednog superautomobila, i uz to prava lepotica“, rekao je Luis Kamiljeri, šef Ferrarija. On je takođe sugerisao da će se novi model pozicionirati iznad 812 Superfasta, o čemu smo već pisali.

Ljubitelji Ferrarija su se složili da će novajlija koristiti usluge V8 motora, ali još uvek nije jasno o kakvoj će se hibridnoj postavci raditi. Neki smatraju da bi će vozilo koristiti usluge tri elektromotora, dok drugi veruju da bi u pitanju mogao biti samo jedan.

Tromotorna varijanta bi imala izvesne prednosti, omogućavajući vektorisanje obrtnog momenta, što bi bolje „krotilo“ 1.000 konja.

Ferrari je uspešno sačuvao dizajn novajlije tajnim, a testni prototipovi su koristili 488 karoseriju.

Ono o čemu se takođe spekulisalo je cena, koja bi trebalo da se nađe u okviru 600.000 evra. Navodno je podatak došao od dilera iz Švajcarske.

Hibrid koji će debitovati 31. maja nije jedini elektrifikovani model koji se očekuje iz Ferrarijeve „štale“. U toku ove godine bi trebalo da debituje i hibrid s V6 motorom, a po Kamiljeriju, kompanija takođe planira da obelodani dva nova prozvoda u septembru, kao i još jedan do kraja godine.

AutoRepublika

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments