1. Home
  2. Zelene strane
  3. VW grupa sprema 70 novih električnih automobila u narednih deset godina
VW grupa sprema 70 novih električnih automobila u narednih deset godina
2

VW grupa sprema 70 novih električnih automobila u narednih deset godina

184
2
Podelite sa prijateljima:

Na godišnjoj konferenciji za javnost rukovodstvo Volkswagen grupe saopštilo je prodajne rezultate za prošlu godinu i planove za budućnost. 

Glavna tema, osim naravno obima prodaje, bila je elektrifikacija. Mada je probitni plan bio da se do 2028. godine na tržište u okviru cele grupacije plasira 50 novih električnih vozila, šef grupacije, Herbert Dis, saopštio je da je došlo do izmena.

U narednih deset godina, VW grupa izbaciće 70 potpuno novih električnih automobila. Cilj je da se za jednu deceniju proda neverovatnih 22 miliona vozila sa pogonom na električnu energiju, odnosno 2,2 miliona ovakvih modela na godišnjem nivou.

„Tražima načine da učinimo nove sisteme mobilnosti bezbednim, efikasnim i ekološkim“, rekao je šef nemačkog giganta, Herbert Dis. Dis je izjavio i da je plan da do 2030. godine čak 40% portfolija grupe čine električni automobili.

Ofanziva na tržište električnih vozila počinje ove godine, a atak će predvoditi Porsche Taycan i Audi e-tron. Pored ova dva automobila stiže i Volkswagenova ID porodica vozila sa modelima: Crozz, Buzz i Vizzion.

Nemačka grupacija planira da na MEB platformi za električne modele budu postavljeni i Seat el-born i Škoda Vission. U pitanju su za sada konceptulani automobili koje smo imali priliku da vidimo na otvaranju Salona automobila u Ženevi.

AutoRepublika 

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Miloš

Želje i čestitke su u članku o veštačkom naduvavanju prodajnih rezultata.
I sam vozim vw, ali menadžeri kao da hrabre sami sebe i hvale svoje odluke. Ako potražnja ne bude išla tim tempom, šta onda? Lepo je biti optimista, ali iz velike krize (oko dizela) srljati u još veću? Arogancija itekako može da ubije…

Mad Max

10 godina!?
Pa ajde sad neka ponude nešto ako imaju. Za 10 godina će se možda i nisko leteti umesto vožnje putevima, a VW planira „električne modele“. Trenutno, nemaju ni običan mali dizel da ponude, kolio su tehnološki zaostali i zabazali.
Realno, to je firma u teškom raskoraku i bez rešenja. A trebalo im je „skinuti kožu sa leđa“, za ovo što su uništili autoindustriju.