1. Home
  2. Prezentacije
  3. Mercedes-AMG S65 Final Edition – oproštaj od V12 motora u S klasi (GALERIJA)
Mercedes-AMG S65 Final Edition – oproštaj od V12 motora u S klasi (GALERIJA)
0

Mercedes-AMG S65 Final Edition – oproštaj od V12 motora u S klasi (GALERIJA)

1.35K
0
Podelite sa prijateljima:

Poslednja šansa za kupovinu automobila, za koji predviđamo da je jedan od retkih modela današnjice, koji će jednog dana biti poželjan i cenjen klasik.

Reč je o AMG modelu s 630 ks, koji može da pojuri do 300 km/h.

Predstojeći, 89. po redu Salon automobila u Ženevi, za Mercedes će biti i gorak i sladak u isto vreme. S jedne strane, videćemo osvežene GLC, GLE 53, GT R Roadster i drugu generaciju CLA Shooting Brakea. S druge, pozdravićemo se sa SLC/SLK u vidu Final Edition izdanja, a naziv ove specijalne, „pozdravne“ edicije je rezervisan i za moćnu krstaricu, Mercedes-AMG S65 Sedan.

Biće proizvedeno samo 130 primeraka, koji će biti plasirani na svetsko tržište. Dostupni su ekskluzivno u „Obsidian Black“ metalikk crnoj boji, što dodatno naglašava važnost modela. S65 Final Edition ima „Jedan čovek – jedan motor“ pločicu na poklopcu motora, koji je crn a ne srebrn. Čak i „preteći“ završeci izduvnih cevi su u crnom finišu visokog sjaja.

Da pređemo na „sočne“ brojke. Moćni 6,0-litarski V12 je isti kao i ranije, isporučuje 630 ks i 1.000 Nm maksimalnog obrtnog momenta. To je dovoljno da do 100 km/h iz stanja mirovanja ubrza za samo 4,2 sekunde, uprkos masi od 2.250 kilograma.

Dominanta crna tema je u kontrastu s mat bronzanim akcentima, primetnim na kovanim alu naplacima od 20 cola, prednjim usisnim otvorima, bočnim pragovima i zadnjem odbojniku. AMG grb na C stubu služi kao podsetnik da ovo nije običan S65, već posebno izdanje.

Takođe ne iznenađuje što je luksuzni kabinski prostor crn u kobinaciji s bakarnim kontrastima tu i tamo. Na centralnoj konzoli se takođe nalazi specijalna pločica na kojoj stoji „1 od 130“, dok na volanu počiva „AMG Edition“ oznaka.

Naravno, automobil je „napakovan“ svom naprednom tehnologijom koju kompanija poseduje, a tu su panoramski krov i individualna zadnja sedišta, podesiva na sve moguće načine koji mogu da se zamisle. Dakle, Final Edition nudi sve ono najbolje iz Mercedesa, ali dolazi is AMG Driver paketom, što znači da je „otključana“ maksimalna brzina od 300 km/h.

Mercedes nije objavio koliko će Final Edition da košta, ali sasvim je logično da će cena biti viša u odnosu na standardna S65.

Labudovu pesmu V12 ćemo „odslušati“ na Salonu automobila u Ženevi.

AutoRepublika

 

(1350)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments