1. Home
  2. Vesti
  3. Prva fotografija: Renault Clio V
Prva fotografija: Renault Clio V
0

Prva fotografija: Renault Clio V

737
0
Podelite sa prijateljima:

Renault još uvek nije saopštio kada će i gde debitovati Clio Mk V, ali je najverovatnije da će javna premijera biti u martu na Salonu automobila u Ženevi, a prvi primerci stići će u prodajne salone u drugoj polovini ove godine. Ipak, prema onom što smo videli u kratkom promotivnom video klipu, a i na nekim francuskim specijalizovanim portalima, internet premijera će se možda dogoditi već sutra.

Peta generacija Clija biće postavljena na CMF-B platformu. Pored standardnih agregata sa unutrašnjim sagorevanjem novi Clio koristiće i hibridni pogon.

Prema dostupnim informacijama hibridnu postavku činiće 1,6-litarski atmosferski benzinac i baterija od 1,2 kWh, a vozaču će na raspolaganju biti 128 konjskih snaga. Renaultovi inženjeri obećavaju smanjenje potrošnje goriva od čak 40%, a najavljeno je da i da će Clio 5 sa ovakvim pogonom biti u stanju da pređe oko 5 kilometara koristeći samo električnu energiju. Ovakav hibridni Clio pete generacije trebalo bi da košta negde oko 20.000 evra.

Pratimo dalje informacije, ostanite sa nama.

AutoRepublika

(737)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments