1. Home
  2. Video
  3. Toyota Supra Mk IV – ono što aktuelni model nikada neće biti (VIDEO)
Toyota Supra Mk IV – ono što aktuelni model nikada neće biti (VIDEO)
0

Toyota Supra Mk IV – ono što aktuelni model nikada neće biti (VIDEO)

8.66K
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo je trenutno najbrža Toyota Supra na Nirburgringu

I „vrapci na granama“ znaju da je lansirana nova generacija Toyota Supre. Reakcije na novi model su u najmanju ruku mešovite, kada je reč o automobilskim entuzijastama. Apsurd je otišao dotle da je na aukciji novajlija iz Toyote dostigao brojku od čak 2,1 miliona dolara. Da li je ovo marketinški trik ili ne, ne znamo sa sigurnošću, ali da novoj Supri nedostaje autentičnosti, to je činjenica, a evo i jednog „plastičnog“ dokaza.

Supra o kojoj je reč je iz četvrte genracije. Mnogi je smatraju najboljim sportskim automobilom u istoriji. Dodatno, ova o kojoj govorimo je „malo“ posebna.

Svoj životni vek je započela kao twin-turbo automatik model, da bi sada koristila usluge „jednog ali vrednog“ turbo punjača, uparenog sa 3,0-litarskim rednim šestakom. Fabrička snaga je gotovo udvostručena, tako da u ovoj konfiguraciji Supra isporučuje 720 ks, koje se šalju na zadnje točkove.

Definitivno, ovo je zver koju treba pripitomiti, ali jednom kada to ostvarite, možete za njenim volanom preći krug na Nordšlajfeu za 7 minuta i 28 sekundi, što je brže od Radicala!

Šta je naravoučenije iz ove priče? Na prvom mestu, stare Supre, posebno Mk IV su fenomenalne. Stvar je u tome što legendarni 2JZ motor gotovo da nema limite. Čak, on može lako da se pojača i na više konja od 720 bez problema i ostane pouzdan. Svaka čast BMW-u i njegovom motoru u novom modelu, ali on nikada neće uspeti ni da dobaci do 2JZ. Drugo, morate biti zaista vešt vozač da biste uspešno kontrolisali ovaj automobila.

Pogledajte video.

AutoRepublika

(8659)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments