1. Home
  2. Zelene strane
  3. Nissan Leaf i dalje najpopularniji električni automobil u Evropi
Nissan Leaf i dalje najpopularniji električni automobil u Evropi
0

Nissan Leaf i dalje najpopularniji električni automobil u Evropi

161
0
Podelite sa prijateljima:

Prema podacima koje je dostavio Nissan, Evropa je najbitnije tržište za model Leaf. 

Na Starom kontinentu kupljeno je više od 40.000 primeraka Nissanovog električnog aduta, a od toga nekih 12.000 prodato je u Norveškoj. Leaf je otkako se pojavio na tržištu postao pravi globalni hit, a sada sa posebno dobrom prodajom u Evropi japanska marka može se pohvaliti da „tuče“ Evropljane na njihovom terenu. Jer gotovo svi veliki proizvođači sa našeg kontinenta već su uvrstili ili će ove godine uvrstiti u ponudu e-mobil, te je jasno da će se borba u ovom segmentu zahuktati.

Ken Ramirez, šef prodaje Nissana u Evropi, navodi da je uspeh Leafa veliki. „Slavimo uspeh u Norveškoj, jer on pokazuje da je naš model pravi izbor za održiv način života. Radujemo se novim kupcima naših električnih automobila“, rekao je Ramirez.

Naš Perica Rajković nedavno je testirao Leaf druge generacije, a njegove utiske možete pročitati ovde!

 

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments