1. Home
  2. Vesti
  3. Geografska analiza prodajnih rezultata Daimlera u 2018.
Geografska analiza prodajnih rezultata Daimlera u 2018.
0

Geografska analiza prodajnih rezultata Daimlera u 2018.

258
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz je u poslednji ovogodišnji kvartal ušao trijumfalnom objavom: postavljen je novi prodajni rekord, a oktobar mesec je najbolji mesec u komercijalnoj istoriji marke.

Nemačka kompanija je prodala 201.223 automobila prethodnog meseca na globalnom nivou, od čega se 190.021 jedinica odnosi na marku Mercedes-Benz, a što je za 3,9% više u odnosu na isti mesec 2017. godine.

Na taj način, Mercedes je zadržao lidersku poziciju u segmentu luksuznih vozila, na ključnim tržištima, kao što su sledeća: Nemačka, Francuska, Italija, Španija, Švajcarska, Portugalija, Južna Koreja, Japan, Australija, Kanada i SAD. Od januara do oktobra, Mercedes-Benz je isporučio 1.905.108 četvorotočkaša (+0,3%).

Kina je takođe bila najveće prodajno tržište prošlog meseca za Mercedes. Prodajne brojke su uvećane za 9,2% na 50.231 jedinicu. U prvih deset ovogodišnjih meseci, Mercedes-Benz je isporučio 550.938 vozila kineskim kupcima – više nego ikada u istoriji, kada se sagledavaju desetomesečni podaci jedne godine (+12,7%).

U Severnoj Americi, broj novoregistrovanih vozila je pao za 4%, na 32.778 jedinicia (od čega se na SAD odnosi 27.537 primeraka). U prvih deset ovogodišnjih meseci, ukupno je isporučeno 304.722 primerka, uz pad prodaje od 5,8% u takozvanoj NAFTA regiji.

U Evropi, Mercedes-Benz je uvećao oktobarske prodajne brojke u odnosu na prošlu godinu, pa je tako plasirao 79.994 vozila, tokom prošlog meseca, uz rast od 3,9%. Od početka godine, ukupno je prodato 768.950 jedinica na Starom kontinentu (-3,9%).

Ove godine predstavljeni hedžbek, Mercedes-Benz A klase je uvećao prodaju za 20%, uz porast prodaje od 86% na domaćem tržištu, uprkos oktobarskom padu prodaje u Nemačkoj, u iznosu od 16,7%. Sveukupna prodaja kompaktnih modela trokrake zvezde je iznosila više od 54.500 vozila (A klasa, B klasa, CLA, CLA Shooting Brake i GLA), što predstavlja rast na globalnom nivou od (+8,1%).

SUV je, saglasno očekivanjima, najpopularniji segment i u gami Mercedesa. Ukupno je tokom oktobra prodato 68.000 krosovera. Čak polovina ovog broja se odnosi na model€ GLC / GLC kupe.

Prodaja vozila marke Smart, takođe je porasla u oktobru za 3,0%, ali je na nivou prvih deset meseci ove godine, pala za 3,5%.

Sveukupno, do zaključno sa 31. oktobrom, Daimler je prodao ukupno 2.012.694 vozila, uz pad prodaje od početka godine, “samo” na američkom i evropskom tržištu.

AutoRepublika

 

 

(258)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments