1. Home
  2. Vesti
  3. BMW-ov motor u Jaguar F-Typeu sledeće generacije
BMW-ov motor u Jaguar F-Typeu sledeće generacije
0

BMW-ov motor u Jaguar F-Typeu sledeće generacije

301
0
Podelite sa prijateljima:

Ne postoji bolji izbor za potrebe Jaguara, rekli bismo.

Tokom Salona automobila u Parizu, šef Jaguarovog dizajna, Jan Kalum, saopštio je da nema pojma šta će biti sa novom generacijom F-Type sporiste. Aktuelni model je na tržištu još od 2013., tako da je sasvim logično verovati da je razvoj novajlije u toku.

Britanski Car Magazine je objavio sveobuhvatan izveštaj u vezi sa F-Typeom za 2020., a ono što je najinteresantnije u svemu je spominjanje BMW-ovog motora. Po ovoj publikaciji, Bavarci će Jaguar snabdevati 4,4-litarskim turbo V8, koji će zameniti vremešnu, 5,0-litarsku V8 jedinicu iz Forda. Očekuje se da BMW-ov agregat pronađe svoje mesto u više Jaguarovih modela, kao i u Range Roverovim perjanicama.

Novi F-Type će počivati na novoj (i dalje aluminijumskoj) konstrukciji, a biće lakši od odlazećeg modela. Veruje se da će BMW-ov motor doneti porast snage, što u kombinaciji sa boljom efikasnošću i manjom potrošnjom goriva donosi značajne beneficije.

Uprkos Kalumovoj želji da kreira F-Type sa središnje pozicioniranim motorom, novi model će nastaviti sa aktuelnom konfiguracijom. Drugi model, slične veličine, mogao da bi da se pozicionira kao perjanica sa središnje smeštenim agregatom.

Sa novim F-Typeom, Jaguar želi da se približi teritoriji na kojoj vlada Porsche 911. U osnovi to znači da će novi „Džeg“ biti luksuzniji i praktičniji, što će se odraziti  i na cenovnu etiketu. Očekuju se dva dodatna sedišta i više opcija individualizacije.

Naravno, ništa bez električne verzije, koja ipak neće stići pre 2023. Odlikovaće je par elektromotora sa po 201 ks i baterija od 100 kWh. Ipak, ovo treba uzeti s blagom rezervom, jer Britanci trenutno ne poseduju dotičnu tehnologiju.

 

(301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments