1. Home
  2. Zelene strane
  3. Upoznajte Audi A4 Avant koji se pokreće pedalama! (video)
Upoznajte Audi A4 Avant koji se pokreće pedalama! (video)
2

Upoznajte Audi A4 Avant koji se pokreće pedalama! (video)

4.47K
2
Podelite sa prijateljima:

Kompanija FitCar razvila je tzv. PPV (pedal powered vehicle) odnosno automobil koji pokreće vozač okretanjem pedala, u Fred Kremenko stilu! 

Šalu na stranu, holandski start up izradio je do sada dva prototipa. Drugi je modifikovani Audi A4 Avant, a kako kaže osnivač kompanije FitCar, Oskar Zalberg, ovaj model je izabran zbog njegove „izuzetne ergonomije unutar kabine“. U prostoru gde se kod konvencionalnih automobila nalaze papučice za gas i kočnicu, a ponegde i kvačilo, ovde su postavljene pedale!

Kako se može videti u priloženom snimku, i volan je drugačiji nego inače, kao i kočnica koja je ručna i postavljena sa desne strane upravljača.

Kako kaže Zalberg, FitCar rešava probleme biciklista koji su izloženi vremenskim (ne)prilikama, kao i da pomaže onima koji koriste automobile da se fizički aktiviraju i vežbaju dok putuju. On je dodao da se nada da će veliki automobilski proizvođači prepoznati potencijalnu vrednost tehnologije koju koristi FitCar.

Prema rečima tvorca ovog automobila na pedale, praktično svi konvencionalni modeli prilagodljivi su za instalaciju ovakvog tipa pogona, a plan kompanije da svoj „pedalni sistem“ ponudi i kao dodatnu opremu za serijske automobile.

(4469)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dokon pop i jariće krsti 🙂
Mada generalno podržavam pedalanje svake vrste, ova ideja mi deluje bolesno. Valjda je cilj da je „bicikl“ što lakši i manje gabaritan. A ovde sve suprotno.

Mad Max

Pohvalno rešenje za spavače za volanom. Sa ovim pedaliranjem je nemoguće zaspati. Znam jednog spavača kome bi ovaj pronalazak odgovarao…..
Relano, veću glupost odavno nisam video.