1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Istraživanje – Koliko mušterija će Ford izgubiti?
Istraživanje – Koliko mušterija će Ford izgubiti?

Istraživanje – Koliko mušterija će Ford izgubiti?

668
0
Podelite sa prijateljima:

U aprilu je Ford objavio šokantnu vest i najavio da će u bliskoj budućnosti ugasiti gotovo sve putničke automobile marke, na američkom tržištu.

Preživeće samo Mustang i novi krosover zasnovan na Focusu, a proizvođač se nada da će zadržati kupce tako što će im ponuditi veći izbor krosovera, terenaca i pikap modela.

Međutim, istraživanje koje je sproveo Cox Automotive kaže sasvim suprotno. Ova nezavisna kuća navodi da je ispitala ukupno 2.697 vlasnika trenutnih Fordovih modela i došla do nekih iznenađujućih rezultata.

Oko polovina ispitanih kaže da ne želi da pređe na krosover što znači da će u budućnosti voziti automobile konkurencije dok svega 10% njih planira da kupi neki veći Fordov krosover.

Određeni broj vozača (5%) smatra da će njihov sledeći automobil biti Mustang, a 13% se odlučilo za Ranger ili F-Series pikap. Iako je Cox Automobile sproveo istraživanje na relativno malom broju ispitanih, rezultati sigurno nisu ohrabrujući za Ford.

Posle sedam meseci ove godine prodaja Fordovih automobila je pala za 14,5% na 287.593 primeraka na domaćem tržištu, ali su pikap modeli, krosoveri i terenci u velikom plusu. Ništa bolje nije prošao ni luksuzni Lincoln, a prodaja njegovih automobila je manja za 32,2%.

Američki proizvođač vozila kaže da segment poslovanja koji se odnosi na putničke automobile, radi sa velikim gubitcima već godinama, a njihovo gašenje će uštedeti kompaniji oko 800 miliona dolara na godišnjem nivou. Ford takođe dodaje da tržište velikih vozila raste tolikom brzinom da su šanse velike da će privući kupce nekog od konkurentskih putničkih automobila koji imaju u planu prelazak na krosovere.

(668)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments