1. Home
  2. Vesti
  3. Seat Leon Cupra prva žrtva WLTP-a
Seat Leon Cupra prva žrtva WLTP-a
0

Seat Leon Cupra prva žrtva WLTP-a

579
0
Podelite sa prijateljima:

Kako se Evropa sprema da pređe sa NEDC na WLTP sistem merenja potrošnje goriva i emisije štetnih gasova, neophodno je da dođe do izmena kod određenih motora. 

Tako će Seat Leon Cupra sa 300 ks da padne na 290 ks, kako bi lakše „prošao“ realističnija WLTP merenja. Kako javljaju britanski stručni časopisi, Volkswagen grupacija će biti najviše pogođena novom procedurom, dok je od premijum proizvođača najugroženiji BMW.

Zvanično, prva žrtva jeste Seat Leon Cupra. Iz Seata su saopštili da će pomenuti model uskoro raspolagati sa 290 konjskih snaga, umesto dotadašnjih 300, zarad prilagođavanja novoj homologaciji. Očekuje se da u narednom periodu dođe do sličnog umanjenja raspoložive snage motora kod brojnih modela iz Volkswagen grupacije.

Cupra je sada samostalan brend, a nova iteracija Cupre Leon očekuje se na tržištu 2020. godine. Veruje se da će nadolazeća generacija koristiti blagi hibridni sistem.

(579)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments