1. Home
  2. Industrija
  3. Zašto svaki vozač treba da zna za kompaniju Schaeffler! (VIDEO)
Zašto svaki vozač treba da zna za kompaniju Schaeffler! (VIDEO)
0

Zašto svaki vozač treba da zna za kompaniju Schaeffler! (VIDEO)

1.65K
0
Podelite sa prijateljima:

Svi vozači su čuli za Mercedes, Audi, Hondu, Renault, Hondu, Toyotu i brojne druge proizvođače automobila. Međutim, automobilska industrija u velikoj meri zavisi od „igrača“, koji nisu toliko poznati opštem javnom mnenju, ali su za postojanje automobilske industrije u najmanju ruku isto toliko značajni koliko i renomirani proizvođači automobila.

Većina vozača je čula za kompaniju Schaeffler, ali vrlo je verovatno da samo oni koji su kroz struku povezani s ovom firmom, znaju o čemu se zapravo radi.

Schaeffler Technologies AG & Co. KG, poznata kao Schaeffler grupa (Schaeffler Gruppe), proizvođač je komponenti za prvu/fabričku ugradnju za automobilsku, avionsku i industrijsku upotrebu, kao i njihovih zamenskih delova. Kompaniju su osnovala braća Šefler, 1946. godine – dr Vilhelm i dr ing Georg.

Međutim, počeci kompanije datiraju još dublje u prošlost. Naime, još od 1893. godine, kada je Fridrih Fišer razvio prvu glodalicu za izradu kugličnih ležajeva, revolucija je mogla da počne.

Kvalitet kao imperativ

Mi koji smo imali prilike da u svoje automobile ugrađujemo komponente robnih marki koje su pod Schaeffler grupom, kao što su INA, FAG, Ruville i LuK, mogli smo da se uverimo u vrhunski kvalitet tih proizvoda, dostojan onog koji krasi komponente iz prve ugradnje.

Kada dođe vreme da se promeni neki ležaj ili recimo set kvačila na vozilu, u današnje vreme interneta, vozači se često informišu na forumima, gde mogu direktno da razmene iskustva u vezi sa zamenskim delovima koje su kupili i ugradili u svoje automobile. Naravno, ono što je ovde od ključnog značaja je da komponenta mora da bude originalna. Ono što je indikativno je da su vozači generalno veoma zadovoljni proizvodima koje dolaze iz Schaefflera, a tako govore i naša sopstvena iskustva.

To ne treba da čudi, jer visok renome mora da se održava. Iz tog razloga, svi proizvodi su licencirani, baš kao i intervencije prilikom popravki, bez obzira da li je reč o pogonskim sklopovima, motorima ili šasijama.

Većina vozača takođe nije upoznata s činjenicom da u okviru Schaeffler grupe radi i poslovni entitet pod imenom Automotive Aftermarket. On je odgovoran za segment poslova korporacije vezan za distribuciju i podršku kupcima zamenskih delova, i to na globalnom nivou.

LuK, INA i FAG

Nema ozbiljnijeg vozača koji nije čuo za ove robne marke. Kroz više od 30 prodajnih predstavništava i brojnih podružnica, zastupljene su širom sveta, a kod nas je za distribuciju ovih proizvoda zadužena kompanija WINT. Schaeffler grupa je prisutna u preko 50 zemalja na čak 170 lokacija.

Ono što je važno naglasiti je neprestana težnja ka usavršavanju servisnih intervencija, razvoju specijalnih alata, ali i tehničkom školovanju, što za posledicu ima snažan doprinos i podršku kako radionicama, tako i distributerima.

 

Specijalni alati za specijalne usluge

Sa svojim LuK Repset kompletima, Schaeffler Automotive Aftermarket osigurava profesionalnu podršku radionicama kod, recimo, popravki potisnih sistema.

Kao dodatak obimnom asortimanu kvačila i inventivnim sistemskim rešenjima, ponuda obuhvata i hidraulične sklopove za odgovarajuću popravku kvačila, kao i servo pumpi okretnog sistema vozila.

20.000 artikala prve ugradnje

Schaeffler Automotive Aftermarket, kao divizija zadužena za tržište rezervnih delova, svoje poslovanje bazira na tri robne marke koje su pojam kvaliteta u svojim domenima: LuK, INA i FAG, što obezbeđuje proizvodnju više od 20.000 različitih originalnih delova i sklopova. Ovako obiman asortiman pokriva gotovo sve potrebe automobilske industrije u oblasti tehnike i pogona. Konkretno, reč je o sistemima kvačila i prenosa, motora i transmisije, kao i karoserije.

Koliko je Schaeffler grupa značajan igrač u okviru automobilske industrije, jasno pokazuje činjenica da ima više od 18.500 registrovanih patenata, dok je u Nemačkoj već čitav niz godina u prvih pet najinovativnijih kompanija.

Schaeffler Automotive Aftermarket u Srbiji

Nadamo se da smo uspeli da vam dočaramo do koje mere je Schaeffler grupa velika i ozbiljna kompanija. Ono što je izdvaja od ostalih je što neprestano teži tome da bude što bliže svojim kupcima, kako bi im na najbolji mogući način bila pružena podrška, nevezano o kojem segmentu poslovanja se radi. Šta to znači? To znači da pružena asistencija može biti kako u sektorima marketinga i prodaje, tako i u domenu tehničke podrške, što je od ključnog značaja za automehaničarske radionice, a posebno one koje žele da se svojim kvalitetom usluge i ugrađenih delova izdvoje od ostalih.

AutoRepublika

(1648)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments