1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Ilon Mask: Tesla neće praviti električni motocikl
Ilon Mask: Tesla neće praviti električni motocikl
0

Ilon Mask: Tesla neće praviti električni motocikl

206
0
Podelite sa prijateljima:

Razlog je veoma jednostavan: Ilon Mask se plaši motocikala. 

Naime, vlasnik Tesle je kao mladić sa 17 godina doživeo saobraćajnu nesreću na motociklu i otada je „njegova ljubav ka motociklima nestala“. Ilon Mask je u mladosti vozio i „kroserice“, i to od svoje devete godine. Ipak, nakon nesreće okrenuo je zauvek leđa dvotočkašima jer je za njega vožnja istih prevelika opasnost.

Elektrifikacija motocikala i skutera teče znatno sporije nego što je slučaj sa automobilima. U poslednjih 15 godina na tržištu se pojavilo više desetina brendova koji su okušali sreću sa električnim motociklima, ali su većinom veoma brzo propali.

Harley-Davidson je jedan od velikih proizvođača koji ozbiljno radi na stvaranju električnog motocikla. BMW Motorrad je zainteresovan isključivo za elektrifikaciju skutera, dok će Ducati, ako ostane pod patronatom Audija, biti primoran da do 2025. godine ponudi električni motocikl.

Stručnjaci upućuju da Tesla ima tehnologiju za izradu električnog motocikla, ali da je Mask izričito zabranio rad na dvotočkašima. Ukoliko se sagleda popularnost Tesle, nema sumnje da bi i ovakvo vozilo brzo pronašlo svoje kupce.

(206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments