1. Home
  2. Vesti
  3. Evropljani svakih 10 minuta kupe jedan Nissan Leaf
Evropljani svakih 10 minuta kupe jedan Nissan Leaf
0

Evropljani svakih 10 minuta kupe jedan Nissan Leaf

182
0
Podelite sa prijateljima:

Otkako je Nissan krajem prošle godine pustio drugu generaciju Leafa na evropsko tržište prodato je više od 37.000 primeraka. 

Nissan stoga tvrdi da svakih deset minuta prodaju stanovnicima Starog kontinenta po jedan Leaf. Ako se u računicu uzme i uspeh prve generacije ovog modela, onda je Nissan do sada u Evropi prodao više od 100.000 primeraka električnog automobila.

Globalno, Leaf je naprodavaniji električni automobil ikada, a trenutno svetom bešumno krstari više od 320.000 primeraka ovog modela.

Druga generacija Leafa koristi jedan električni motor koji razvija 148 konjskih snaga. Uz bateriju od 40 kWh može po jednom punjenju preći 370 kilometara. Na brzom punjaču baterija će se napuniti do 80% za svega 40 minuta.

Nissan procenjuje da su kupci Leafa „uštedeli“ 300.000 tona ugljen-dioksida.

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments