1. Home
  2. Sport
  3. Mišeluk uspešno otvorio sezonu!
Mišeluk uspešno otvorio sezonu!
0

Mišeluk uspešno otvorio sezonu!

546
0
Podelite sa prijateljima:

Na legendarnoj stazi Mišeluk u Novom Sadu, pred više od 10 hiljada ljubitelja adrenalina i brze vožnje, danas je uspešno završena Velika nagrada Novog Sada, prva trka u sezoni na kružnim stazama u kalendaru Sportskog auto karting saveza Srbije. Ukupno 88 vozača takmičilo se u 8 trka, a najatraktivnija takmičenja bila su u Klasi 1600 i Nacionalnoj klasi mali N.

 

„Trka na Mišeluku ima višestruki značaj za Novi Sad i grad je i ove godine pokrovitelj takmičenja. Osim što okuplja veliki broj ljudi, ovo takmičenje je značajno i za razvoj automobilskog sporta“, istakao je član Gradskog veća Novog Sada zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetičanin, koji je svečano otvorio današnje takmičenje.

Na Velikoj nagradi Novog Sada gostovao je i naš proslavljeni vozač Dušan Borković, koji je istakao da je „Mišeluk mesto gde se uvek rado vraća“. „Ovde sam počeo da vozim karting davne 1994. godine i ovo je staza na koju uvek volim da dođem i da budem deo ove važne manifestacije“, istakao je Borković, poželevši sreću takmičarima u predstojećoj sezoni.

Posle više godina Velika nagrada Novog Sada je imala međunarodni karakter, a takmičili su se vozači iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Pobednici po klasama:

Klasa 3 – Dragan Filipović, AKSK Crvena Zvezda

Klasa Hibrid – Časlav Tošić, AKSK Crvena Zvezda

Klasa 4 – Radoslav Vukosavljević, ASK KG07

Klasa 5 – Jasmin Hrnić, AK Crankshaft

Klasa 7 – Nemanja Milovanović, GM Racing

Klasa 8 – Dragan Stojković, AMKK Verba Sport

Fića kup 1 – Marko Pavlović, ASK Šampion

Fića kup 2 – Aleksandar Radisavljević, Sport Brothers

Klasa mali N – Vladimir Đurović, Herc

 

Kompletni rezultati svih trka mogu se videti na sajtu www.bstlive.net.

 

Sledeća trka na kružnim stazama u sezoni je na stazi Zalužani kod Banja Luke, 16. i 17. juna.

 

 

(546)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments