1. Home
  2. Vesti
  3. McLarenu cvetaju ruže – prodaja sve bolja
McLarenu cvetaju ruže – prodaja sve bolja
0

McLarenu cvetaju ruže – prodaja sve bolja

131
0
Podelite sa prijateljima:

McLaren je od 2011. godine do danas napravio više od 15.000 automobila. 

Cifra je više nego impresivna s obzirom na to koliko koštaju McLarenovi modeli. Zapravo, pre svega 18 meseci McLaren je prodao 10.000 automobila, što dovoljno govori o tome sa kakvim se rastom potražnje suočava ovaj britanski proizvođač.

Trenutno McLaren na dnevnom nivou proizvede 20 automobila, što je dva puta više nego što su činili pre svega par godina. „Velika je stvar prodati 15.000 superautomobila, pogotovo kada to učinite godinu i po dana nakon što ste uspeli da obeležite 10.000 prodatih modela. To dovoljno govori o potražnji za našim automobila“, rekao je izvršni direktor McLarena, Majk Fluit.

Najpopularniji model u gami je 570S, koji je ujedno i među najmlađim automobilima u McLaren porodici. Poršle godine britanski proizvođač prodao je 3.340 vozila, što ga stavlja u isti nivo sa Lamborghinijem (3.815). No, treba naglasiti da će „razjareni bik“ ove godine ostvariti znatno veću prodaju zahvaljujući modelu Urus. Ipak, i Lamborghini i McLaren kaskaju za Ferrarijem koji godišnje proda više od 8.000 automobila, a sve je to mnogo manje od kralja ove klase automobila – Porschea koji je u 2017. godini prodao više od 246.000 automobila.

Za razliku od Lamborghinija i Porschea, McLaren je uveliko najavio da neće praviti SUV model, jer smatraju da nije deo njihovog sportskog DNK.

(131)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments