1. Home
  2. Vesti
  3. Audi: E-Tron će biti prekretnica za našu kompaniju
Audi: E-Tron će biti prekretnica za našu kompaniju
0

Audi: E-Tron će biti prekretnica za našu kompaniju

200
0
Podelite sa prijateljima:

U Audiju čvrsto veruju u svetlu budućnost električnog SUV-a.

Kako navode zvaničnica nemačke marke, E-tron će ući u serijsku proizvodnju krajem ove godine u fabrici u Briselu. Briselski pogon je obeležen kao fabrika bez emisije ugljen-dioksida, što kako kažu u Audiju, zaokružuje proces „ekološkog vozila“.

Audi je još uvek oprezan sa prognozama prodaje u Evropi, ali tvrde da su testirali tržište u dve zemlje na kontinentu i da su rezultati zainteresovanih u desetinama hiljada.

Nemački proizvođač ima ambiciozni plan za svoju električnu gamu. Do 2021. godine plasiraće na tržište još dva elektromobila, dok će do 2025. godine na tržište stići čak 20 elektrifikovanih automobila, od čega će polovina biti potpuno električni modeli.

Šef Audija, Rupert Štadler, rekao je britanskim novinarima da će E-tron doneti Audiju isto što i model Quattro osamdesetih godina prošlog veka – pravu revoluciju.

Zvaničnici Audija odbacili su tvrdnje novinara da je E-tron zapravo električni Q6. „Mada postoji određena sličnost, model Q6 je potpuno zaseban projekat“. U Audiju tvrde da je SUV karoserija odabrana zbog trenutne popularnosti ovog segmenta, te se takav potez učinio racionalnim.

Nemci su potvrdili i da će ime E-tron opstati u upotrebi nakon što model ode u penziju, jer nameravaju, kao nekada sa Quattrom, da taj naziv koriste kao sufiks kod automobila koji će na bilo koji način koristiti elektromotor.

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments