1. Home
  2. Zelene strane
  3. BMW i4 će imati autonomiju kretanja od 700 kilometara po punjenju
BMW i4 će imati autonomiju kretanja od 700 kilometara po punjenju
2

BMW i4 će imati autonomiju kretanja od 700 kilometara po punjenju

340
2
Podelite sa prijateljima:

BMW podiže lestvicu u sferi električnih automobila. 

„Verujemo da će eDrive u petoj generaciji omogućiti našim vozilima autonomiju kretanja po jednom punjenju između 550 i 700 kilometara. Ovo ćemo premijerno prikazati u modelima i4 i iNext“ izjavio je jedan od čelnika bavarske marke, Harold Kruger.

Sve do Salona automobila u Ženevi, verovalo se da BMW radi na razvoju modela i5, da bi Bavarci sve porekli u Švajcarskoj i potvrdili da je sledeći električni sedan model sa oznakom i4. Zvaničnici BMW-a potvrdili su da će se i4 oslanjati na koncept i Vision Dynamics, predstavljen u Frankfurtu prethodne godine.

Pomenuti koncept imao je autonomiju po punjenju od 600 kilometara, sprint do „stotke“ je obavljao za 4 sekunde, dok je maksimalna brzina iznosila 200 km/h.

Kako će izgledati ove cifre za BMW i4 još uvek je prerano reći, s obzirom na to da su i zvaničnici ovog brenda vrlo obazrivi što se tiče prognoza za ovaj model.

Robert Irlinger, šef BMW „i“ odeljenja, najavio je da očekuje premijeru modela i4 „oko 2020. godine“. Naime, BMW još uvek razvija bolju, napredniju modularnu platformu za električne automobile, a Irlinger je potvrdio i da je i dalje u igri nekoliko dizajnerskih rešenja za serijsku varijantu ovog automobila.

Kada se nađe na tržištu, i4 će zauzeti mesto u BMW-ovom portfoliju između modela i3 i i8.

 

(340)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mick Doohan

Ovo je ozbiljna autonomija.

Zvezdan

Ne znam, meni je električni automobil, interesantan kao koncert gluvom 🙂