1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Arteon uskoro u shooting brake verziji
Volkswagen Arteon uskoro u shooting brake verziji
0

Volkswagen Arteon uskoro u shooting brake verziji

1.48K
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je potvrdio da je karavanska verzija nove perjanice, kojeg smo jesenas testirali, Arteona, u procesu razvoja. Naime, čelnici VW grupe su odobrili shooting brake dizajn za ovu limuzinu, i sada je “loptica na terenu inženjera”. 

Iako datum predstavljanja još uvek nije određen, obelodanjeno je da će prodaja sedan verzije Arteona, početi u narednom delu godine, na tržištima Kine i SAD. 

Veoma je moguće da karavanska verzija dobije veći i jači agregat, a posebno nakon jesenjih razgovora čelnika VW grupe sa novinarima u kojima se moglo čuti da se unutar kompanije razmatra mogućnost ugradnje šestocilindarskog agregata u sedan Arteon. 

Dr. Elmar-Marijus Liharc, rukovodilac proizvodnje modela iz srednjih i viših segmenata, prošle godine je izjavio: “Voleo bih da napravim Arteon shooting brake – već se bavimo aktivno ovom idejom, ali odluka još uvek nije definitivna.”

Govoreći o fleksibilnosti MQB arhitekture na kojoj Arteon počiva, Liharc je naglasio: “Ako konstruišemo šestocilindarski agregat – razmatramo njegovu ugradnju u Arteon. Za sada, jedan primerak ovog agregata je iskorišćen za pogon prototip vozila. Ovakav motor mogao bi da nađe primenu i u modelu Atlas.”

VW grupa trenutno nema u ponudi kombinaciju arhitekture koja bi uparila MQB platformu sa šestocilindarskim agregatom. Ukoliko čelnici VW grupe donesu konačnu odluku da razviju ovakav agregat, Arteon će biti prvi model koji će ga koristiti.

VW se trudi da se pozicionira niže rangiranom, ali ipak premijum markom. Na taj način, prestižom bi se približio Audiju, za razliku od marki Škoda ili SEAT. Arteon predstavlja prvi pokušaj marke VW da se približi premijum segmentu, koji poseduje veliki potencijal rasta. Dizajniran je na način da bude dostojan rival modelima BMW 4 Series Gran Coupe (koji smo testirali u kabriolet verziji)Audi A5 Sportback. Da li je i koliko VW uspeo u tome, pročitajte u našem testu.  

 

(1479)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments