1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari 488 GTO definitivno debituje ove godine
Ferrari 488 GTO definitivno debituje ove godine
0

Ferrari 488 GTO definitivno debituje ove godine

205
0
Podelite sa prijateljima:

Prema najnovijim informacijama, Ferrari će 488 GTO predstaviti na ženevskom salonu automobila.

Ferrari ostaje misteriozan povodm pogona ovog modela, ali najverovatnije će to biti V8 agregat. takođe, obzirom da je akcenat na performansama, očekuje se i manja masa automobila, kruće ogibljenje slično kao kod Lamborghini Huracan Performante i Porsche 911 GT2 RS. Što se tiče motora, Ferrari već koristi V8 pogonsku jedinicu u nekoliko različitih modela, u pitanju je twin turbo agregat zapremine 3,9 litara uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukom ovojnicom.

Da će 488 GTO siguro debitovati ove godine, potvrdili su i procureli dokumenti iz SAD, gde se na spisku modela za 2018. godinu nalazi i „488 Special Series Coupe“.

Ferrari je već testirao model na Nirburgringu, pri čemu je nastao set špijunskih fotografija. Insajderi u kompaniji tvrde da 488 GTO neće dobiti nikakvu pomoć elektromotora, te i da je Ferrari odlučio da hibridne varijante ostanu uparene isključivo sa V12 motorima.

Prema istim informacijama, 488 GTO mogao bi razvijati čak 700 konjskih snaga, uz „suvu“ masu od svega 1.400 kilograma.

P.S na fotografiji je 458 Speciale, predak 488 GTO

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments