1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes već prodao dva miliona vozila u 2017. godini
Mercedes već prodao dva miliona vozila u 2017. godini
0

Mercedes već prodao dva miliona vozila u 2017. godini

336
0
Podelite sa prijateljima:

Zaključno sa novembrom, Mercedes je u tekućoj godini prodao 2.095.810 vozila, što je više nego za celu 2016. godinu.

U novembru Mercedes-Benz je bio najprodavaniji premium brend u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Austriji, Portugalu, SAD, Tajvanu, Kanadi i Meksiku. Za prvih jedanaest meseci Mercedes je prodao najviše vozila u Evropi, gotovo 880.000 od čega je najveći deo ostao na nemačkom tržištu skoro 282.000 automobila.

Vrlo važno tržište za sve premium proizvođače, Kina, postala je dom za 539.728 novih Mercedesa ove godine, sledi SAD gde je prodato 302.000 automobila sa trokrakom zvezdom zaključno sa novembrom.

Što se tiče modela, na čelu prodaje je naravno E klasa uz novi rekord prodaje u jednom mesecu (29.110 automobila), sledi je S klasa sa rastom prodaje od 18,5% u SAD i Kini, i još boljim prodajnim rezutaltima na domaćem, nemačkom tržištu. U skladu sa svetskim trendovima, SUV modeli Mercedesa imaju odličnu prodaju, obzirom da  od pomenutih prodatih nešto više od dva miliona vozila, čak 731.000 otpada na SUV klasu.

S druge strane, Smart se bori sa sve lošijom prodajom. U novembru je prodato 11.644 automobila ovog brenda, što je pad od 7,3% u odnosu na isti period prethodne godine. Što se tiče cele 2017-e, prodaja Smarta opala je za 5,1% u odnosu na 2016. godinu.

 

(336)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments