1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Alfa Romeo ponovo u Formuli 1
Alfa Romeo ponovo u Formuli 1
0

Alfa Romeo ponovo u Formuli 1

184
0
Podelite sa prijateljima:

Alfa Romeo se vraća u Formulu 1, i to već sledeće godine, kroz partnerstva sa Sauberom i Ferrarijem.

Švajcarski tim će nositi naziv „Alfa Romeo Sauber F1 Team“ od sledeće godine, s tim što dve kompanije ulaze u višegodišnju saradnju.

Ugovor uključuje „stratešku, komercijalnu i tehnološku saradnju“ i „razmenu inženjeringa i tehničke ekspertize“, saopštio je Sauber.

Kao što je poznato odnedavno, Alfa je bila ključni deo pregovora između Ferrarija i Saubera. Predsednik Ferrarija, Serđo Markione, pojasnio je da je on odlučan da vrati naziv „Alfa Romeo“ u F1, prvi put nakon 1985.

„Ovaj ugovor sa Sauber F1 timom, predstavlja značajan korak u preoblikovanju Alfe Romeo kao marke, jer se vraća u Formulu 1 nakon više od 30 godina“, rekao je Markione. „Slavno ime, koje je doprinelo istorijskom nasleđu ovog sporta, Alfa Romeo, pridružiće se drugim velikim proizvođačima koji učestvuju u Formuli 1.

Sama marka će izvući beneficije iz podele tehnologije i strateške ekspertize kroz partnerstvo sa Sauberom, koji bez dileme ima veliko iskustvo.“

Očekuje se da u Sauber  sledeće sezone uđe Ferrarijev štićenik i Formula 2 šampion, Šarl Leklerk. Očekuje da se vidi da li će Markus Erikson ostati u timu ili će biti zamenjen Antonijem Đovinacijem, još jednim Ferrarijevim juniorom.

Alfa nije bila u Formuli 1 još od tima koji je funkcionisao između 1979. i 1985., a nije imala ni učešće u automobilizmu visokog profila još od takmičenja u klasi turističkih automobila devedesetih i početkom ovog veka.

 

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments