1. Home
  2. Vesti
  3. Polestar 1 sa 600 ks i 1000 Nm (galerija)
Polestar 1 sa 600 ks i 1000 Nm (galerija)
0

Polestar 1 sa 600 ks i 1000 Nm (galerija)

10.79K
0
Podelite sa prijateljima:

Hibridni kupe sa karoserijom od ugljeničnih vlakana, počeće da se proizvodi sredinom 2019. godine u Kini.

Polestar je skinuo veo sa svog prvog serijskog modela. Novajlija nosi naziv Polestar 1 i zaista izgleda izvanredno, prateći smernice Volvo Concept Coupea iz 2013.  Delom počiva na SPA platformi švedske marke, na kojoj leže modeli serije „90“ i novi XC60. Polovina hardvera praktično potiče iz Volvo SPA, dok druga polovina predstavlja rezultat zajedničkih napora Polestara i Volvoa.

Rezultat se ogleda u nečemu više od kupe verzije S90 sedana, posebno ako se u obzir uzme pogon ovog četvoroseda. Polestar isporučuje 600 ks i čak 1.000 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Pord toga, baterije nepoznatih specifikacija obezbeđuju impresivnih 150 kilometara pogona čisto na električnu energiju, tako da ovaj sportski kupe ima najveću elektro autonomiju kada je reč o serijskim hibridima današnjice.

Karoserija je u potpunosti napravljena od ugljeničnih vlakana u cilju smanjenja mase a u isto vreme je torziona krutost poboljšana za 45 odsto. Pozadi, za pogon je zadužena električna osovina sa vektorisanjem obrtnog momenta, što poboljšava upravljivosti i isporuku snage.

Brojke performansi nisu objavljene, ali uzimajući u obzir da S90 sa T8 specifikacijama do stotke ubrzava za 5,2 sekunde uz maksimalnu brzinu od 250 km/h, Polestar 1 sa 200 konja i 360 Nm više, sigurno je i značajno brži.

Kompanija kaže da proizvodnja počinje do sredine 2019.  u potpuno novoj fabrici u Čengduu, u Kini, koja će biti završena sredinom 2018. Takođe, u 2019., biće lansiran i manji Polestar 2, koji će se staviti naspram Tesla Modela 3, a zatim će uslediti Polestar 3 SUV.

 

 

(10788)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments