1. Home
  2. Vesti
  3. Novi hibridni BMW – Active Hybrid e-bike
Novi hibridni BMW – Active Hybrid e-bike
2

Novi hibridni BMW – Active Hybrid e-bike

599
2
Podelite sa prijateljima:

Umorili ste se nakon naporne vožnje bicikla? Bez brige, jer BMW-ov dvotočkaš ima bateriju za dodatnih 100 kilometara vožnje.

Od 225xe minivana pa do 740e limuzine, BMW u svojoj gami ima popriličan broj hibridnih vozila. Sada je portfoliju dodat još jedan, pomalo neuobičajen. Za početak, nedostaju mu dva točka i raspolaže sa samo 90 Nm. Mada će se mnogima učiniti da je to malo, zapravo je impresivno, jer se radi o električnom biciklu, a njegov maksimalni obrtni moment je u ravni sa osnovnim verzijama Renault Twinga i Smarta ForTwo. Ova dva gradska mališana koriste atmoferski 1,0-litarski motor sa tri cilindra, koji isporučuje 91 Nm.

BMW Active Hybrid e-bike, kako mu je pun naziv, tehnički je hibrid jer kombinuje okretanje pedala sa elektroasistencijom. Konstruisan je tako da može da ugosti elektromotor od 250 W i bateriju koja mu pruža autonomiju od 100 kilometara, a mogu da se odvoje od bicikla.

Da bi privukao tehnološke zaluđenike, e-bike koristi dva mikro USB ulaza, kao i Bluetooth konekciju, koja vlasnicima omogućava da se povežu sa smartfonima. Pored toga, ovaj hibrid na dva točka iz BMW-a, takođe poseduje asistenciju na pedalama koja može biti konfigurisana  tako vozačima pruža četiri različita režima, modifikujući stepen asistencije, od Eco (50W%) do Turbo (275%). Pri punom „gasu“, e-bike se kreće brzinom od 25 km/h.

Cena ovog BMW-a je 3.400 evra u Nemačkoj.

 

(599)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mada nisam kupac ove vrste bicikla (jer su i obični bajsevi veoma kradljivi, a kasko na bajs ne postoji kao proizvod u svetu osiguranja), ovaj BMW e-bajs i nije toliko skup.
Jer, Vi u Srbiji imate u ponudi e-bajseve koji koštaji preko 400.000 dinara (npr. BICIKL SCOTT E-SILENCE SPEED 20 za 412.380 dinara ).
Tek, ko ima gde da „drži“ e-bajs, mislim da je to odličan prevoz za grad. Bolji ne postoji.
Možete da prodjete i kroz 10 crvenih zaredom i nećete dobiti „bodove“ za nasilničku vožnju. Ni bilo kakvu kaznu.

moron

Čitam danas…. U Podgorici subvencija za kupovinu bicikla 100 eura. „Podgorica na dva točka“. Tako se zove akcija … Ekološki i društveno odgovorno, nema šta.