1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M5 primećen kraj Nirburgringa (video)
BMW M5 primećen kraj Nirburgringa (video)
0

BMW M5 primećen kraj Nirburgringa (video)

275
0
Podelite sa prijateljima:

Opažen gde drugo nego kraj Nirburgringa, novi BMW-ov supersedan je spreman da sa sebe skine kamuflažu i prikaže se u punom svetlu, sa naglašenim odbojnicima, velikim ventilacionim otvorima i ostalim „sočnim“ detaljima, svojstvenim M modelima. Mnogi smatraju da je kamuflaža besmislena, jer se sve, što se izgleda tiče, već vidi na M550i xDrive, s tim što će M možda biti za nijansu agresivniji.

Visokoperformantna mašina će verovatno biti predstavljena onlajn u nedeljama koje dolaze, pred zvaničnu premijeru na IAA u Frankfurtu. Serijska verzija ipak na tržište neće stupiti pre februara 2018. Naravno, ove informacije dolaze sa Bimmer Post foruma, odnosno člana koji je već naručio primerak za sebe, a koji treba da mu stigne tek u aprilu.

BMW je zatražio da odabere datum isporuke tog meseca u Minhenu. Mnoge tehničke specifikacije su već poznate. Marka je već obelodanila da je reč o prvom M modelu sa xDrive pogonom, s tim što će putem prekidača snaga moći da se šalje na isključivo na zadnje točkove. Iz biturbo V8 agregata zapremine 4,4 litre je izvučeno 600 ks i 700 Nm, koji se kanališu putem osmostepene transmisije. To je dovoljno za sprint do stotke za ispod 3,5 sekundi.

(275)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments