1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota demobiliše većinu starog menadžmenta, daje šansu mlađim talentima
Toyota demobiliše većinu starog menadžmenta, daje šansu mlađim talentima
0

Toyota demobiliše većinu starog menadžmenta, daje šansu mlađim talentima

329
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota Motor će razmotriti i renovirati svoju upravljačku strukturu u januaru sledeće godine. Kao posledica ovog procesa, više od polovine izvršnih rukovodilaca će biti smenjeno sa svojih pozicija kako bi se otvorio prostor za mlađe kadrove koji su iskazali potencijal ali koji nisu dovoljno dugog radnog staža koji je tradicionalno zahtevan za nameštenje na viša rukovodeća mesta.

Japanski proizvođač automobila na svojoj rukovodećoj lestvici poseduje 55 profesionalaca na vodećim mestima izvršnih činovnika. Predstojeći otkazi ugovora o radu izvršnim rukovodiocima, barem što se tiče funkcije koju obavljaju, dovešće do smanjenja navedenog broja za najmanje 60%.

Nova, fleksibilna garnitura mlađih menadžera će obuhvatiti rukovodioce pojedinih sektora, pa čak i one sa nižih nivoa rukovođenja koji bi u novoj raspodeli karata mogli dobiti šansu. Pojedini među njima su tek zakoračili u četrdesete, a ukupan broj novih kandidata za promociju iznosi oko 2.000.

Planirana reorganizacija će doprineti tome da talentovane individue preuzmu viši nivo odgovornosti i tome da, zavisno od svojih sposobnosti, brže napreduju unutar ustaljenih hijararhijskih šema Toyote, na primer.

„Suočavamo se sa vremenom koje nosi sa sobom velike promene,“ rekao je neimenovani zvaničnik Toyote. „Želimo da talenat kojim kompanija raspolaže dođe do izražaja, bez obzira na starosnu dob naših ljudi, odnosno kandidata za odgovornije funkcije unutar firme.“

Toyota preusmerava raspoložive resurse u oblasti koje su trenutno u žiži interesovanja automobilske industrije. To su svakako polja elektrifikacije, samovozećih automobila i usluga mobilnosti. Najavljeni zaokret je za sporedni, ali jednako važan efekat imao i preispitivanje svih linija delatnosti proizvođača automobila

„Konkurencija će nas svakako nadmašiti, ukoliko ne napravimo revolucionarne iskorake, i to veoma brzo,“ poentirao je pomenuti zvaničnik japanske kompanije.

Promene su već zahvatile Toyotu. Industrijski gigant je već inovirao rukovodeću strukturu prethodnog januara, tri meseca pre uobičajenog vremena za sličan zahvat. Pored toga, brojne druge promene u načinima odlučivanja se sprovode, skoro na svakodnevnoj osnovi.

Cilj je brže donošenje odluka, odnosno aktuelni imperativ u celoj automobilskoj industriji, koja je sve više okupirana tehnologijom autonomne vožnje, razvojem usluga deljenja automobila, kao i ostalim preovlađujućim trendovima.

AutoRepublika

(329)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments