1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Suzuki Jimny – kad porastem biću G klasa
Suzuki Jimny – kad porastem biću G klasa

Suzuki Jimny – kad porastem biću G klasa

753
1
Podelite sa prijateljima:

Priznaćete da ste pomislili da je neka specijalna verzija, “bejbi” G klase u pitanju. Međutim, očigledno nije. Ispod ovakvog “mini G klasa” stila, krije se originalni genetski kod simpatičnog SUV-a iz Japana, Suzuki Jimnija koji je podvrgnut ekstenzivnom tretmanu.

Da dodatno uozbiljimo stvari. Pred nama je prva serija tjunerskog paketa za novi Jimny. Potpisuje ga japanska tjuning kompanija DAMD. Kreativni Japanci su za uzor izabrali prethodnu generaciju Mercedesove legende, model G 63 AMG, što se jasno vidi i po završecima izduvnih cevi koji su izvedeni sa boka vozila, baš kao na uzoru.

Originalne prednje svetlosne grupe kružnog oblika došle su kao “kec na jedanaest”, a tjunerima ne treba zameriti to što nisu izmestili pokazivače pravca na isto mesto na kome se nalaze na pravoj G klasi. Zato nije bilo problema sa položajem rezervnog točka, koji je na oba modela identičan.

Ako ste očekivali V8 turbobenzinsku jedinicu zapremine četiri litra, trebalo bi da se spustite na zemlju. Ovo ipak jeste Jimny, što znači da ga pogoni mali 1,5-litarski benzinac.

DAMD obećava da će publici predstaviti i verziju Jimnija koja će veoma podsećati na “Baby Defender”.

AutoRepublika

(753)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mile

Odlican za Evropu.