1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Kosmiq stiže sledeće godine
Škoda Kosmiq stiže sledeće godine
0

Škoda Kosmiq stiže sledeće godine

631
0
Podelite sa prijateljima:

Kompanija koja posluje u sastavu Volkswagen grupe, džinovskog konglomerata iz Nemačke, Škoda je na prethodnom Salonu automobila u Ženevi predstavila svoju viziju malog krosovera, doduše u konceptnoj formi. Naravno, reč je o modelu Vision X.

Sada stižu vesti da je pred češkim zavodom za zaštitu intelektualne svojine, proizvođač podneo zahtev za zaštitu imena “Kosmiq”. Pošto smo se već upoznali sa nomenklaturom naziva iz palete krosovera češke marke, koja trenutno uključuje veći Kodiaq i manji Karoq, nije teško pretpostaviti da će i novopridošli Kosmiq pojačati SUV postavu ovog proizvođača.

Svoje mesto u gami, Kosmiq će zauzeti na isti način kao što su to uradili blizanci, modeli Seat Arona i Volkswagen T-Cross u svojim jatima. To dakle znači da će Kosmiq reprezentovati serijsku verziju pomenutog koncepta Vision X.

Iz istih izvora stiže i najava o početku serijske proizvodnje Kosmiqa koja je na kalendaru označena za mesec juli, uz prethodnu premijeru na predstojećem Salonu automobila u Ženevi. Ukoliko sve bude teklo prema planu, Kosmiq će se u evropskim prodajnim salonima naći početkom sledeće jeseni.

Zgodna je prilika da izvestimo i o jednom lepom jubileju Škodinih pregalaca. U pogonima lociranim u Mladoj Boleslavi, upravo je proizvedena jedinica za transmisiju MQ 200, koja predstavlja primerak sa rednim brojem 7.000.000.

U ovoj fabrici se šestostepene manuelne transmisije proizvode od 2000. godine, a svoju primenu nalaze u brojnim modelima Volkswagen grupe. Škoda planira da tokom ove i naredne godine, dodatno osavremeni postrojenja za izradu ovih menjača, pa je tako opredelila iznos od 65 miliona evra za te namene.

AutoRepublika

(631)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments