1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen veliki krosover Hongqi HS7
Predstavljen veliki krosover Hongqi HS7
0

Predstavljen veliki krosover Hongqi HS7

1.23K
0
Podelite sa prijateljima:

Kada se naziv marke Hongqi prevede na naš jezik svakako da nam mora biti drag – Crvena Zastava. Sada je na Salonu automobila u Gvangžuu, matična kompanija FAW sa istorijom dugom šest decenija, a koja polaže prava na brend, predstavila svoj dugogodišnji san. Naime, prvi sličan koncept je prikazan 2009. godine, a od tada je predstavljeno više modela različitog stila.

U proizvodnoj gami kineske marke, za sada se nalaze samo tri sedana: perjanica koja se proizvodi u malim serijama Hongqi L5, reprezentativni H7 i H5, kao limuzina srednje veličine.

Ovakav izgled palete četvorotočkaša neće opstati još dugo jer će, počev od sledeće godine, postavu Hongqija pojačati veliki, upravo debitovani krosover HS7, čija proizvodnja postaje moguća u bliskoj budućnosti. Ciljna grupa kojoj se kineska marka obraća jesu odlično situirani sunarodnici. Iako izloženi primerak dolazi iz pretserijske proizvodnje, nikakve sumnje nema da će se u prodajnim salonima naći tokom naredne godine.

Proizvođač nije objavio brojne pojedinosti u vezi noviteta, pa čak ni osnovne dimenzije krosovera nisu poznate javnosti. Ono što je Hongqi ipak jasno stavio do znanja, jeste ambicija kompanije da se na tržištu postavi naspram bavarskog krosovera BMW X5.

Najupečatljiviji detalj eksterijera krosovera predstavlja sam logo na haubi, kao i centralni deo maske hladnjaka, takođe nijansiran u crvenoj boji. Ovakav izgled amblema kompanije je krasio vozila marke koja su se proizvodila i tokom prethodnog veka. U putničkoj kabini, obilata je upotreba plemenitih materijala. Tu je koža, drvo i čak tri mala monitora, od kojih jedan prikazuje klasične informacije koje su neophodne vozaču, dok preostala dva služe za potrebe multimedijalnog sistema.

Prema pisanju kineske štampe, krosover počiva na pomenutom sedanu Hongqi H7 koji koristi pogon na točkove zadnje osovine, i koji počiva na platformi prethodne generacije japanskog modela Toyota Crown. Ispod haube se nalazi V6 turbo benzinska jedinica koja isporučuje 338 konjskih snaga. Duet kompletira osmostepena automatska transmisija japanskog proizvođača Aisin.

Nakon predstavljene perjanice iz krosover game HS7, ostali krosoveri koji su u pripremi će biti nešto skromniji. Najavljen je kompaktni, čisto električni E-HS3 kao i SUV srednje veličine HS5.

AutoRepublika

(1229)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments