1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen Lamborghini SC18
Predstavljen Lamborghini SC18
0

Predstavljen Lamborghini SC18

514
0
Podelite sa prijateljima:

Novitet koji je premijerno prikazan pre nekoliko časova, Lamborghini SC18 predstavlja specijalnu “jednokratnu” verziju Aventadora razvijenu za potrebe vožnje na stazi, odnosno za trke.

Lamborghini SC18 je kreacija odeljenja Squadra Corse, a novajlija poseduje paket ekstremnih aerodinamičkih dodataka koji uključuju velik zadnji blatobran izrađen od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, a sastoji se od tri podesiva, prilagodljiva mehanička elementa.

Iz italijanske marke tvrde da su prednji usisnici vazduha veoma nalik onima viđenim na modelu Huracan GT3 Evo, dok su izmene koje su pretrpele bočne strane, kao i zadnji kraj modela SC18, inspirisane rešenjima primenjenim na Huracanu Super Trofeo Evo.

Kao što je to slučaj i sa trkačkim automobilima kompanije namenjenim demonstraciji izdržljivosti, SC18 poseduje čak dvanaest usisnika vazduha na zadnjem delu vozila, a koji su namenjeni hlađenju motora.

Lamborghini SC18 za pogon koristi identičan V12 motor zapremine 6,5 litara, baš kao i jedinica koja se nalazi u Aventadoru SVJ, što podrazumeva isporuku 566 kilovata uz 720 njutn metara obrtnog momenta. Nov je izduvni sistem, kao i sedmostepena automatska transmisija.

Proizvođač navodi da je masa vozila značajno redukovana, što je postignuto obilatom upotrebom lakih materijala, Ipak, kreatori modela SC18 nisu predstavili javnosti nikakve brojke u tom smislu, baš kao što smo ostali uskraćeni i za numeričke informacije u vezi sa performansama. Ipak, ono što znamo o modelu SVJ, indikativno je i za SC18. Pomenuta “zver” ubrzava iz mirovanja do “stotke” za 2,8 sekundi, a do 200 km/h za samo 8,6 sekundi.

Lamborghini SC18 leži na točkovima promera 20 inča, na prednjoj osovini, dok se nazad nalaze jedinice koje su za broj veće. Korišćeni su pneumatici Pirelli P-Zero.

Za nijansu karoserije je izabrana siva boja sa crvenim detaljima. U unutrašnjosti vozila se ističu sedišta izrađena od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, na kojima je upečatljiv detalj i crveni konac koji je korišćen kao kontrastni element.

AutoRepublika

(514)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments