1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Volkswagenov nadzorni odbor daje „zeleno svetlo“ za investicije vredne više milijardi
Volkswagenov nadzorni odbor daje „zeleno svetlo“ za investicije vredne više milijardi
2

Volkswagenov nadzorni odbor daje „zeleno svetlo“ za investicije vredne više milijardi

177
2
Podelite sa prijateljima:

Nadzorni odbor Volkswagena treba danas da odobri investiciju vrednu više milijardi evra, uključujući i transformaciju tri fabrike u kojima treba da se proizvode električna vozila.

Ujedno, plan je da se istraže mogućnosti saradnje sa proizvođačima baterija, ali i konkurencijom.

Sindikati, koji kontrolišu polovinu glasova u Volkswagenovom nadzornom odboru, treba da potpišu plan koji podrazumeva kreiranje globalnog proizvodnog kapaciteta za milion električnih vozila do 2025. Međutim, sindikati u isto vreme imaju bojazan da će proizvodni pogoni za baterijske automobile zahtevati manji broj radnika.

Oko 436.000 radnih mesta u okviru nemačke industrije je povezano sa proizvodnjom benzinskih i dizel automobila.

Radna mesta su ugrožena iz prostog razloga što konvencionalni automobili poseduju 1.400 komponenti u motoru, izduvnom sistemu i transmisiji, dok električni automobili u okviru motora i baterija imaju samo 200 komponenti, kažu analitičari iz ING-a.

Volkswagenov menadžment je ove nedelje izneo planove vođama sindikata u vezi sa konvertovanjem fabrika u Cvikauu, Emdenu i Hanoveru, gde će se proizvoditi elekrični modeli, pružajući garancije za radna mesta do 2028.

Prvi I.D. električni model treba da siđe s proizvodne linije u Cvikauu u toku 2019., sa kapacitetom od 330.000 jedinica godišnje. U ovom proizvodnom pogonu se trenutno proizvode Golf i Golf karavan.

Volkswagenovu MEB platformu za električna vozila na oku ima i američki Ford, jer dve kompanije nastavljaju preliminarne pregovore u vezi sa potencijalnom saradnjom u razvoju autonomnih električnih vozila.

AutoRepublika

Izvor: Reuters

(177)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

Замисли живот гдје имаш увид у цијену коштања готовог производа .
На основу личне перцепције одлучујеш да ли да платиш и колико да платиш преко цијене коштања како би опробао и користио „непоновљиви укус наше млечне чоколаде“

Не тако давно у рукама сам имао документ произвођачку саставницу за прехрамбени производ
Стишњена шунка у омоту …
Еминентни произвођач је у питању .

Катастрофа.

Шта ми плаћамо у односу на стварну цијену коштања.

Ако морам сам да сушим пршут на сјеверцу и југу(није yugo) , зашто нас тјерају да склапамо кола из компоненти ?

Ercegovac

Молебан за администратора:

Колико треба да уплатим да ћирилица , којом се служим , буде читљива као и остала писма која се користе ?