1. Home
  2. Sajmovi
  3. Stigao Jeep Gladiator
Stigao Jeep Gladiator
0

Stigao Jeep Gladiator

688
0
Podelite sa prijateljima:

Najveća premijera ovogodišnjeg Salona automobila u Los Anđelesu je ugledala svetlost dana. Već neko vreme se pričalo o pikap verziji Jeep Wranglera, a sada je dobio i zvanični nazviv – Gladiator. Zahvaljujući ranim detaljima koje je sajt www.jeepgladiatorforum.com objavio, imamo i prve fotografije.

Ovaj pikap kamionet je dobio ime po istoimenom prethodniku koji se proizvodio od 1962. do 1988. godine na bazi modela Wagoneer. Jeep je već ranije predstavio Gladiator koncept 2005. godine, ali teška finansijska situacija u kojoj se kompanija nalazila sprečila serijsku proizvodnju.

U svakom slučaju, Gladiator je sada zasnovan na modelu Wrangler Unlimited, što znači da je reč o četvorotočkašu sa četvoro vrata. Sama kabina je identična kod oba vozila, a prema očekivanju razlikuje ih deo koji se nalazi iza putničkog odeljka.

Američki proizvođač vozila je značajno ojačao kompletnu mehaniku i ogibljenje na zadnjem delu pa će Gladiator biti u stanju da ponese terete težine do 720 kilograma uz mogućnost vuče prikolice maksimalne težine do 3,5 tone. Ako verujemo Jeepu to znači da je njegov predstavnik imati najbolje cifree u klasi u kojoj se takođe nalaze Toyota Tacoma, Nissan Frontier, Chevrolet Colorado, GMC Canyon i Ford Ranger.

Kada je reč o mehanici, ponuda startuje sa 2,0-litarskim turbo motorom sa 270 konjskih snaga i 400 njutn metara obrtnog momenta, a on je dostupan samo sa osmostepenim automatskim menjačem. Jedina opcija mimo osnovne ponude je reprezentovana kroz 3,6-litarski agregat od šest cilindara sa 285 konjskih snaga i 353 njutn metara obrtnog momenta, a pored spomenutog „automatika“ on se može dobiti i sa šestostepenim manuelnim menjačem. Pogon na sva četiri točka je standardan na svim verzijama.

Mnogi su očekivali i 3,0-litarski dizel iz Wranglera, ali je on odložen do 2020. godine. Nagađa se da bi njegova snaga mogla iznositi 260 „konja“ uz 599 Nm obrtnog momenta, a kao i kod svih dizela Fiat-Chrysler korporacije proizvodiće ga italijanska firma VM Motori.

Jeep je potvrdio da će novitet posedovati bogato opremljen enterijer sa 7,0 i 8,4-inčnim monitorima i sa mogućnošću povezivanja sa mobilnim telefonom preko opcija konektivnosti Apple CarPlay i Android Auto.

Očekuje se da prodaja Jeep Gladiatora započne sledećeg leta, a da početna cena na domaćem tržištu iznosi oko 30.000 američkih dolara.

AutoRepublika

(688)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments