1. Home
  2. Industrija
  3. BMW ostvario rast prodaje od 1,7% na globalnom nivou u oktobru
BMW ostvario rast prodaje od 1,7% na globalnom nivou u oktobru
0

BMW ostvario rast prodaje od 1,7% na globalnom nivou u oktobru

231
0
Podelite sa prijateljima:

BMW grupa ostvarila je rast prodaje od 1,7% u prethodnom mesecu. 

Ovaj rast ostvaren je usred dobrih rezultata u Evropi, Aziji i Severnoj Americi. U toku oktobra BMW je prodao više od 200.000 automobila, a prodaja modela X3 se udvostručila.

Potražnja za električnim i elektrofikovanim modelima je sve veća, te je BMW u prošlom mesecu rast prodaje ovakvih automobila za 38,4%. Od početka godine bavarska marka je zajedno sa Minijem prodala 110.560 vozila pomenutog tipa, što je rast od 42% u odnosnu na 2017. godinu.

Koliko hibridizacija počinje da bude sve važnija stavka može se reći i ovako. U oktobru je svaka peta prodata „petica“ bila hibrid, dok je kod Serije 2 Active Tourer svaki četvrti primerak koristio takav tip pogonskog sklopa.

BMW X3 je momentalno pokazao da će biti bestseler i da će u narednim godinama „nositi“ prodaju BMW-a na svim važnim tržištima. U oktobru je ostvario nestvaran rast prodaje od 150%, a do kupaca su stigla 20.573 primerka.

U prvih deset meseci ove godine bavarska automobilska grupacija prodala je 2.035.695 automobila, što je rast od 1,3% u odnosu na rezultate iz 2017. godine.

 

(231)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments